“Gratuit” stemadvies in Duitsland

“Gratuit” stemadvies in Duitsland

De aartsbisschop uit Freiburg, Robert Zollitsch, voorzitter van de Duitse Bisschoppenconferentie, mengt zich in de kiesstrijd.  Hij hoopt dat de AfD, de Alternative für Deutschland, een euro-kritische partij, geen deel zal kunnen uitmaken van het federale parlement.

“Onze toekomst ligt in Europa en niet in een terugkeer naar de nationale staten.” maakte hij bekend.  Volgens hem gaat het slechts om “enkelen met nostalgische gevoelens”, wiens plannen hij hoopt te zien mislukken bij de minimum kiesdrempel van 5%..  Hij ziet geen alternatief voor de euro.  Niet dat er veel Duitsers zullen rekening houden met het stemadvies dat deze katholieke kerkvorst uitvaardigt, maar toch is het schaamteloos wat hij zich permitteert.

Wij hebben in het verleden ook een soortgelijke toestand bij ons gehad.
Bekend gebleven in dit verband is ondermeer de verklaring van de Brugse bisschop De Smedt dat stemmen voor de Volksunie een doodzonde was.

FVE

5 gedachten over ““Gratuit” stemadvies in Duitsland

 1. Als AfD zou staan voor ‘Allah für Deutschland, zou het advies van de Kerk er allicht heel anders uitzien.

 2. Tot nu toe gaat het Duitsland economisch voor de wind. Kan ook niet anders als men bedenkt dat Duitse kwaliteitsproducten gekocht kunnen worden met een gedeeltelijk Griekse/Spaanse/Portugese/Italiaanse/Franse munt. Zo’n steun in de rug heeft de Duitse industrie lang niet gehad. Ergo: de euro is te goedkoop voor Duitsland en veel te duur voor Latijns Europa. Aangezien deze landen vanaf de invoering van de girale euro op 1 januari 1999 geen enkele devaluatie meer gekend hebben zijn ze langzaam, maar zeker, volledig uit de markt geprijsd.

  Onderzoek aan de universiteit van Lille heeft uitgewezen dat de afzet van de Franse industrie vanaf deze invoering 11% gekrompen is, terwijl de afzet van de Duitse industrie 35% steeg. Dit is niet houdbaar.

  Zodra de euro ontvlochten moet worden kunnen de Duitsers gaan betalen. Alsdan zal blijken dat veel papieren vorderingen sterk afgewaardeerd moeten worden. Daarnaast zal de nieuwe Duitse munt sterk in waarde stijgen waardoor de export onder druk komt te staan. Tot die tijd heeft de Duitsland haar economische structuur kunnen uitbouwen en is het voortbrengend vermogen van Zuid-Europa zwaar beschadigd.

  Goede bestudering van de monetaire feiten na W.O. II, had veel ellende kunnen voorkomen. Maar ja, de euro is dan ook niet ingegeven door economische argumenten, maar veeleer door megalomane geopolitieke ambities. De wal zal het schip keren ten koste van een verloren generatie. http://www.economie-macht-maatschappij.com/euro.html

 3. Héél juist… vooral die laatste alinea, maar VOORDIEN was het éérste doelwit: “De bende van Van Geyt” (communisten); dààna de “sossen”, en pas dàn de VU.
  MAARrrrr ondertussen, nog géén half woordje van critiek tegenover de is*****….
  Eigenaardig nietwaar ?

 4. Ik herinner me nog die zondag in ST Idesbald dat een vijftal personen de mis verlieten toen de wens van de bisschop van Brugge mgs De Smet werd uitgesproken. Daags voordien werden we verwittigd door iemand dat het ging gebeuren.
  Doodzonde of niet mijn ouders stemden toen resoluut voor de Volksunie, Ik was toen je jong voor te stemmen maar had toen reeds veel propaganda gemaakt voor de Volksunie, nu ben ik een militant van het Vlaams Belang.

Reacties zijn gesloten.