Goldman-Sachs schaakspel

Drie dagen geleden plaatsten we een artikel waarbij we de rol belichtten van een zgz. Griekse firma, die via een overkoepelende investeerdersgroep een directe band heeft met Goldman Sachs. 

 De VPRO besteedde er op 13 februari 2012 een Tegenlicht-programma van 50 minuten aan.  Elke minuut ervan is bijzonder leerrijk.  Op 22″ komt Varoufakis aan de beurt, toen nog hoogleraar economie (volg bruggetje).  Hoe Goldman Sachs zonder last van scrupules veel geld verdient en ervan uitgaat dat de tekorten wel door de EU zullen betaald worden (bailout). En de vraag of Griekenland niet beter failliet zou gaan.

“Als je kankercellen in je lichaam hebt en je haalt die niet weg, dan blijven die groeien en je gaat dood.  Gezond eten en sporten helpen niet.”

 

“Als een land niet produceert, stort het in.”

 

In de afgelopen tien jaar blijkt de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs de Griekse overheid te hebben voorzien van riskante financiële constructies die de schuld van het land lager lieten uitvallen dan ze in werkelijkheid was. Daarmee hielp Goldman Sachs Griekenland om boven zijn stand te leven en zich steeds dieper in de schuld te steken. Het leverde Goldman Sachs honderden miljoenen op en het was het begin van de structurele ondermijning van de euro.  Lees verder…

t

VTM besteedde er twee jaar geleden (juni 2013) een Telefacts-uitzending aan: Goldman Sachs, de bank die ons in de crisis stortte.

Dit najaar (2013) zijn we vijf jaar in crisis. De Belgische overheid heeft in de afgelopen jaren verschillende banken moeten redden met overheidssteun. Banken die allemaal in de problemen kwamen omdat ze hadden geïnvesteerd in rommelkredieten. En de architecten van een aantal van die rommelkredieten zitten in Amerika. Bij Goldman Sachs, de machtigste bank van de wereld.  Lees verder…


Bekijk meer video’s van Telefacts Zomer op vtm.be

 

Goldman Sachs vindt goedgelovige belgische kopers

Bij Trends/Knack vindt u een lijst met artikelen over G S.

FT

1 gedachte op “Goldman-Sachs schaakspel

 1. Over de rol van Goldman Sachs zie bruggetje :
  http://www.zerohedge.com/news/2015-07-06/who-biggest-winner-greek-tragedy
  In dit bruggetje is er ook een grafiek met de banken die het meest geprofiteerd hebben van het versassen van de Griekse schulden van de banken naar de belastingbetaler in de EUSSR, en dat zijn de Franse!!!
  Over de rol van Goldman Sachs samen met de ECB in de recente crisis :
  http://www.zerohedge.com/news/2015-06-22/goldmans-conspiracy-theory-stunner-greek-default-precisely-what-ecb-wants
  Een kijk op de rol van de VSA vindt men in het volgende bruggetje :
  http://kingworldnews.com/paul-craig-roberts-a-shocking-behind-the-scenes-look-at-what-is-now-unfolding-in-greece/
  Ik citeer uit dit bruggetje :
  “The other purpose, as Jean-Claude Trichet, the previous head of the European Central Bank, made explicitly clear, was to further reduce the sovereignty of member states of the EU by transferring authority over fiscal policy (tax and spend decisions) from national governments to the EU in Brussels. ……
  Washington favors this centralization of political power in Europe, and Washington favors the One Percent over the people. However, above all Washington favors its own power and has acted to prevent a Greek exit, which could begin the unraveling of NATO. ” (=einde citaat).
  Dat het uiteindelijk de VSA zijn die beslissen(om geopolitieke redenen) blijkt uit het volgende bruggetje :
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/07/07/obama-greift-in-die-euro-krise-ein-usa-wollen-einigung/
  Bij een schuldkwijtschelding zullen het de belastingbetalers zijn in Noord Europa die er voor zullen moeten opdraaien!! (hierbij is ook Vlaanderen!!).

Reacties zijn gesloten.