Godsdienst van de vrede in actie

Afbeeldingsresultaat voor copts united logoEen groot groep moslims heeft een gebouw in een Egyptisch dorp in brand gestoken omdat het door koptische christenen werd gebruikt als gebedsruimte.
Het gebouw stond in het dorp Al-Naghmeish, een koptisch dorp in het midden van het land, en brandde vrijdag tot de grond toe af.

Vier gewonden
De koptische priester van het dorp, Alkas Marquious, vertelde aan de nieuwssite Copts United dat in het gebouw onder meer een kinderopvang huisde. Ook was er een ruimte beschikbaar gesteld waar oudere mensen konden bidden.
Een groep van zo’n 2000 moslims, waaronder ook vrouwen en kinderen, gooiden stenen en Molotovcocktails naar het gebouw, waardoor het in brand vloog. De groep moslims plunderde ook winkels van koptische christenen. Ook werden vijftien woningen van christenen aangevallen. Vier mensen raakten daarbij gewond.

Traangas
De opgeroepen veiligheidsdiensten moesten traangas inzetten om de menigte uiteen te drijven. Achttien mensen werden gearresteerd en worden momenteel verhoord.
Er is met regelmaat sprake van geweld tussen moslims en christenen. De Egyptische president al-Sisi zei eerder dat de autoriteiten daartegen moeten optreden en dat de verantwoordelijken gestraft moeten worden. (KN/Copts United)

Van de b.g. aanval en brandstichting hebben wij geen beelden gevonden.  De nullenzender besteedde er geen aandacht aan, maar als hier het franje van een bidtapijtje los geraakt staan ze met de mobiele Vranckxcamionette gereed om duiding te geven aan de racistische Vlaming.   Op het internet circuleren talrijke video’s over doelgerichte aanvallen, brandstichtingen, vernietigingen, diefstallen, moord en geweld, telkens als de aanhangers van de godsdienst van de vrede zich bedreigd voelen door de godsdienst die predikt de andere wang aan te bieden. Wie over dit thema meer wil ervaren, klik op CoptsUnited.  Een filmpje van deze zomer:

Ter duiding:

1 gedachte op “Godsdienst van de vrede in actie

  1. Wanneer gaan die Euro-Lullen en diverse regeringen eens ophouden met dat gelul over verdraagzaamheid en respect voor onze “getaande” broeders !

Reacties zijn gesloten.