Gezond verstand

Marine Le Pen te gast in ‘The world right now’ op CNN

over Trump, Hillary Clinton, de boerkini, de Brexit…

http://edition.cnn.com/2016/08/31/politics/marine-le-pen-donald-trump-hillary-clinton/

http://edition.cnn.com/videos/world/2016/09/01/marine-le-pen-on-burkinis.cnn

Quand Marine Le Pen critique Hillary Clinton sur CNN, on croirait entendre Donald Trump

 

2 gedachten over “Gezond verstand

 1. Twee mensen achter elkaar gehoord. Eerst Klaus nu Le Pen. Klaus gaf een redevoering, Marine werd geïnterviewd. Ik geef toe, dat is een andere benadering. Maar het verschil tussen beiden blijft. Klaus sprak voor Europa en zijn volkeren, zijn vrees voor die volkeren en Europa, keek over de grenzen. Marine sprak voor la grande Republique. Ze kwam niet uit een regio, niet uit de provincie, dat is te min, maar uit La France. Ze kwam als presidentskandidate. Ze brabbelde en herhaalde, herhaalde, herhaalde een lesje dat ik haast uit het hoofd ken.

  • Juist Anna!
   Waar ik Marine Le Pen nog enigszins kan volgen is daar waar zij beklemtoont dat Frankrijk géén provincie is van Europa. (Waarschijnlijk bedoelde zij ‘van de EU’ maar ze zei Europa).
   Verder is het een feit dat het Front National en Le Pen staatsnationalisten zijn voor wie Frankrijk en alleen Frankrijk van tel is. Alles wat afbreuk zou kunnen doen aan ‘la grande nation” moet als des duivels worden beschouwd.
   Ik herinner mij een uitval van vader Le Pen, na ‘n vraag van ‘n journalist, tegen Bretoense nationalisten die opkomen voor hun eigen taal en cultuur. En dan te weten dat de Le Pens zelf van Bretoense afkomst zijn…
   Trouwens ook in Zuid- of Frans-Vlaanderen is het FN mordicus tegen alles van Vlaams is, bv. ook tegen de mogelijkheid om in de scholen ook lessen Nederlands of Vlaamse streektaal in te richten.

Reacties zijn gesloten.