Gevluchte criminelen lachen zich een breuk

Marokkaanse criminelen vrijuit. Gevluchte bendeleden vieren ‘heerlijk’ vakantie in Marokko

Ze worden verdacht van inbraken, mishandeling, intimidatie en het veroorzaken van overlast.

,,Steeds als ik van een paar aanhoudingen hoor, weet ik dat ik nog niet moet teruggaan..”

De PVV stelde vragen aan de minister van Veiligheid en Justitie over vakantievierende bendeleden:

1. Kent u de berichten: ‘Bendelid schuilt in Marokko’, ‘In het tweede thuisland zijn ze moeilijk te volgen’ en ‘Berensteinlaangroep: zo’n 50 inbraken’?

2. Klopt het dat tussen de vijf en tien jongens naar Marokko zijn gegaan om daar te schuilen voor de politie?

3. Zijn deze ‘jongens’ in beeld bij de politie als verdachten van inbraken, mishandeling, intimidatie en het veroorzaken van overlast? Zo nee, waarom niet? Ze zijn per slot van rekening niet voor niets Nederland ontvlucht.

4. Zo ja, zijn er rechtshulpverzoeken aan Marokko gedaan? Zo nee, waarom niet?

5. Waarom wordt een rechtshulpverzoek door Marokko vaak niet gehonoreerd?

6. Bent u bereid deze ‘jongens’ de toegang tot Nederland te ontzeggen indien Marokko weigert een rechtshulpverzoek te honoreren of weigert de verdachten zelf te vervolgen? Zo nee waarom niet?

7. Klopt het dat alleen de ‘kleintjes’ zijn opgepakt en er nog genoeg grote jongens rondlopen? Zo ja, wat gaat u eraan doen om ook die achter slot en grendel te zetten?

8. Bent u met de PVV van mening dat het schandalig is dat deze straatterrorist doodleuk (lachend) in de krant meldt dat hij nu rust heeft en het voor hem wel een vakantie lijkt? Zo nee, waarom niet?

9. Hoe gaat u ervoor zorgen dat familieleden en wijkbewoners die profiteren van de buit en helpen bij het schuilen worden aangepakt?

Spitsnieuws

Telegraaf

PVV

5 gedachten over “Gevluchte criminelen lachen zich een breuk

  1. Geeft een idee van wat er zou gebeuren met gedetineerden die hun straf zouden uitzitten in ‘eigen land’, Wiens idee is dat weer? Dan nog liever een ‘straf’ in onze staaatshotels dan ginds gewoon vrij.
    Of toch niet? Want hier gaat men ook de vrijheidsberoving alleen nog toepassen als laatste oplossing hoor ik vandaag in het nieuws. Liever nog de slachtoffers in de cel als het van Links afhangt, naar analogie van verkrachte vrouwen in moslimlanden.

  2. En dan las ik gisteren in de krant dat een vrouw mogelijk vervolgd zou worden omdat ze het ijsje van haar dochtertje niet wilde betalen. De politie was al bij haar aan de deur geweest!

  3. Uiteraard gaat het om ‘eentje van bij ons’ : Nathalie Vaes (38). Vlaamser/autochtoner kan het niet. Wat zijn we toch een makkelijke prooi.

    • Het toe-eigenen van iets en het niet willen vergoeden , waardoor de eigenaar werd benadeeld is een ernstig misdrijf . Ik wens mevr. Naes veel sterkte in de beproeving die haar te wachten staat . Ik raad aan , een goede advocaat te nemen en wens haar een rechter toe die geen ijsjes lust en liefst een hele trage , dan is de kans groot op verjaring . Het spijtige is dat ze een autochtone vrouw is wat alles veel ingewikkelder maakt omdat er nog weinig begrip bestaat voor die minderheid in de toekomst. Waarom wordt ze geen bekeerlinge ?

Reacties zijn gesloten.