Georkestreerde Syrische revolutie (+ addendum)

De bronafbeelding bekijkenDe Canadese politieke ondernemer, William Wiley, kon in 2012 de EU, de Duitse, Zwitserse, Noorse, Deense en Canadese regeringen overtuigen hem miljoenen dollars te geven opdat hij een crimineel dossier tegen de Syrische president Bashar al-Assad kon samenstellen.  Een dossier met een achilleshiel:

In oktober 2014 vertelde de toenmalige vice president Joe Biden aan de studenten van Harvard’s Kennedy School:
“De Saoedi’s, de Emiraten e.a. waren zo vastbesloten Assad te doen vallen en een georkestreerde soennieten vs. sjiieten oorlog te starten dat ze miljoenen dollars en tienduizenden tonnen militaire wapens voorzagen voor eender wie die tegen Assad wou inzetten, o.a. werden Al Nusra en Al Qaeda en extremisten vanuit heel de wereld bevoorraad.  Wij konden onmogelijk opnieuw een Arabisch moslimland aanvallen.  Het initiatief moest uitgaan van een soennitisch land… “

… Niet aanvallen?  Zijn de raketten dan slechts inbeelding?  En bezetten… is dat wel toegelaten?  Toch niet om de olie- en gasbronnen tegen Assad te beschermen?

In oktober 2015 stond er een artikel in de New York Times met de mededeling dat privé sponsors in Saoedi-Arabië, Qatar en Koeweit geld bleven doorsluizen aan ISIS. In januari 2016 noteerde dezelfde krant dat de Saoedische steun aan islamistische rebellen in Syrië niet “slechts” over honderden miljoenen dollars ging, zoals Joe Biden had verteld, maar wel over miljarden.

Met andere woorden de VSA en diens Golf-geallieerden hebben vanaf het begin reusachtige fondsen geïnvesteerd in een soennitisch-fundamentalistische rebellie; zij moedigden de groei van een salafistisch kalifaat aan, stonden erbij en keken ernaar toen privé gelden naar Al Qaeda en I.S. vloeiden… die er goed gebruik van maakten:

… Deze man beschrijft wat hem, zijn familie, zijn dorpsgenoten en andere dorpen in de omgeving, ten noorden van Latakia, overkwam, toen de zgn. “gematigde rebellen” hun intrede deden (aug. 2013) om de zgn. revolutie kracht bij te zetten.  Hij smeekt Assad om in Idlib schoon schip te maken… Hij en de nog in leven zijnde kinderen, familieleden, en dorpsbewoners hebben angst.  Hun dorpen liggen immers niet ver van de terroristische oase Idlibistan…

 

 

… Dit is een schandaal dat men van de daken zou moeten schreeuwen. En The New Yorker* wil ons wijsmaken dat de enige schuldige voor dit débâcle Assad is. Als hij braafjes aan Obama’s bevel om in augustus 2011 af te treden gevolg had gegeven, dan zouden de VSA en hun geallieerden niet gedwongen geweest zijn jihadisten te financieren die een soennitische dictatuur in Damascus wilden installeren.

Door Assads koppigheid verplichtte hij de VSA een religieuze genocideoorlog tegen alawieten, christenen en andere minderheden te steunen; bijgevolg heeft Washington nu geen andere keuze dan hem te arresteren, hem een eerlijke proces te geven en hem dan te veroordelen volgens de ingediende aanklacht.

*Uit (Vert.: Ontleding van de revolutie: ‘Assad files’, nu de achilleshiel van de oorlogsmisdadenverhalen) : Revolution Unraveled: ‘Assad Files’ Now an Achilles’ Heel for War Crimes Narrative

Addendum: voor de zoveelste keer werd het filmpje met het getuigenis van een familie over de barbaarsheden van de “gematigde rebellen”   (zie cursief) verwijderd.  Zomaar.  Omdat het niet strookt met de poco denkwereld.  Omdat de waarheid niet mag bekend gemaakt worden.  Onze redactie heeft het elders terug opgevist en geplaatst.