(Geen) Nieuws uit BorgerBronx

Eentonigheid in BorgerBronx

Eentonigheid schreeuwt om verandering maar dat kent men niet in BorgerBronx. De misdaad is nooit weg uit het nieuws.

Hier volgen enkele akkefietjes die waarschijnlijk als onbenullig worden beschouwd, behalve door de slachtoffers, want er waren geen doden of zwaar gekwetsten.

⦁    Tijdens het weekend van 1 september werd er in het Xaveriuscollege ingebroken en werden drie “beamers” gestolen verder was er enkel materiële schade.
⦁    Op 3 september was er een inbraak in café Biblos op het Moorkensplein, ook geen gewonden maar wel werden de kassa en speelautomaten gepluimd.
⦁      Een taxichauffeur werd door een passagier overvallen op het Moorkensplein.
⦁   Een bejaarde vrouw werd in de namiddag op straat brutaal van haar juwelen beroofd en raakte licht gewond.

Het is zo erg dat de meeste mensen niet meer mooi uitgedost de straat op durven, zelfs niet overdag. Het is beter om zich in kringloopachtige tweedehands kledij te hullen dan mooi verzorgd voor de pinnen te komen en zich buiten te wagen eventueel met een gouden halsketting en enkele andere bescheiden juwelen. Het hoeven zeker geen Cartier horloges en juwelen te zijn of dure merkkledij en Louis Vuitton handtassen. Dat zou waarschijnlijk een te grote uitdaging betekenen voor criminelen en men zou dan nog kunnen beschuldigd worden het zelf uitgelokt te hebben.

Lach niet, dit is bittere ernst, want een Franstalige rechter gaf dit commentaar enige tijd geleden aan een bewoner die herhaaldelijk het slachtoffer was van roofovervallen. Het was zijn schuld, zei mevrouw de rechter, omdat hij zijn rijkdom zichtbaar maakte: hij woonde in een mooi huis, een huis dat hij in slechte staat had gekocht en helemaal gerenoveerd. Hij had een mooie wagen en droeg dure kledij! Nee, men kan zich blijkbaar beter vermommen als groene of rode recycleer specialist en vooral geen juwelen dragen op straat.
En dan is er nog het recente geval waar een homo door allochtone ettertjes werd aangevallen en in elkaar geslagen omdat hij gedurfd had te reageren, met woorden wel te verstaan, en dan nog geen scheldwoorden. De politie zegde dat hij dat beter niet had gedaan.

Waar gaan we naartoe? Je kunt beter geen uiterlijke tekenen van welvaart dragen, homo’s blijven beter in de kast, en vrouwen, dat zijn per definitie tweederangs burgers. De politie is er enkel om te bemiddelen, soms met het vingertje te schudden en vooral om te tonen dat zij niet gevreesd moeten worden. Criminelen hebben helemaal niets te vrezen want Justitie is zeer mild en straft heel weinig. Bij plaatsgebrek in de gevangenis mag men naar huis met een enkelband. Er wordt ondertussen een nieuwe gevangenis gebouwd, met een zwembad en sportterrein (!). Misdaad loont blijkbaar wel hier. Misdadigers mogen niets te kort komen want het is volgens bepaalde verdraaide, of moet ik zeggen verstoorde, geesten al erg genoeg om opgesloten te worden. In een vijf sterren hotel?
Dit hebben we natuurlijk allemaal te danken aan de linkse machthebbers die onze samenleving traag laten verstikken.

Uw onverschrokken dienaar, overlevende in de Antwerpse Bronx, Borgerhout,

Elliot Ness