Geen discriminatie met hygiënische emmertjes in openbare toiletten

Image

U leest het goed. De Saksische SPD eist dat er op openbare toiletten afvalemmertjes geplaatst worden voor “hygiënische producten” (… maandverband en/of tampons). Nou en, denkt u, die staan daar toch altijd? Inderdaad, maar niet in de mannentoiletten. En daar willen de Saksische sossen verandering in brengen.

Op hun gewestelijke partijdag werd een voorstel voor “niet-binaire toilettenuitrusting” door de meerderheid der aanwezige SPD-leden aangenomen en wel met onderstaande argumentatie:

“Menstruerende mannen en menstruerende niet-binaire personen worden gediscrimineerd in publieke mannentoiletten,nl. bij de afvalverwijdering van hygiënische producten; deze toiletten worden immers in vergelijking met vrouwentoiletten benadeeld daar er geen mogelijkheid aangeboden wordt in de wc-cabines om hun hygiënische benodigdheden in een daarvoor voorziene afvalbak achter te laten.”

Een journalist had daar zo zijn mening over: “Niemand heeft iets tegen bijkomende afvalemmers voor hygiënische producten. Maar een partij die op een partijdag de problemen van “menstruerende mannen” probeert op te lossen, heeft in de loop van haar lange geschiedenis ergens het kompas verloren.”

https://mads.de/menstruierende-maenner-ja-es-gibt-sie/