Geef Egypte terug een ‘dictator’

iEgypte postzegel piramidesPro-Morsi manifestanten verwoesten 40 christen kerken en 25 andere belaagd

Terwijl de halve wereldbol, aangevoerd door de Amerikanen en de Britten, de repressie en het geweld verbaal veroordeelt dat door het Egyptische leger van Al-Sisi wordt gebruikt tegen de Moslim Broederschap, raken de Verenigde Naties helaas niet verder dan een vermanend vingertje op te steken naar Egypte.

kerk-egypte

Malawi, ten zuiden van Minya in Egypte, zaterdag, 17 augustus 2013. Dit is alles wat overblijft van de Evangelische Kerk van Malawi, nadat eerder islamistische pro-Morsi bendes de kerk hadden geplunderd, de inboedel kort en klein geslagen en de kerk tot aan de grond afbrandden (foto: AP/Roger Anis)

Het is dan ook voor iedereen zonneklaar dat ook hier weer (net zoals met Syrië) Egypte duidelijk niét Israël is. Zolang er geen Joden in het spel zitten wordt er niet ingegrepen, niet veroordeeld noch gesanctioneerd. Bijkomend aspect is dat helaas het waarom dat de Moslim Broederschap zo verwerpelijk is, compleet wordt genegeerd.

Sinds afgelopen woensdag zijn ca. 1000 Egyptenaren omgekomen en dat zijn niet enkel ongewapende ‘brave’ onschuldige aanhangers van de afgezette president Morsi. Men zou zich dringend moeten afvragen wie al dat disproportioneel geweld uitlokt. Zwaar bewapende islamistische pro-Morsi bendes  schuimen intussen het land af en beschieten zij met machinegeweren en granaten voortdurend willekeurig burgers, Egyptische soldaten en politieagenten.

Lees de rest van dit bericht →

4 gedachten over “Geef Egypte terug een ‘dictator’

 1. Wat is de oorzaak van het huidige, massale geweld in Egypte?

  Dat is de agressie van de Moslim Broederschap, zoals deze film laat zien.

  Het is het bekende verhaal van moslimfundamentalisten, dat we al kennen van Hamas: geweld gebruiken, en vervolgens klagen dat je slachtoffer bent van het tegengeweld.

  Het geweld heeft grote voordelen voor moslimfundamentalisten:
  1.Door het geweld en de ellende die daarvan het gevolg van is wenden moslims zich tot de radicale islam als mogelijke oplossing.
  2.Zij kunnen zich presenteren als slachtoffer van het geweld, en zo sympathie en steun winnen. Dat geldt vooral voor mensen in het Westen.

  Want die mensen in het Westen kunnen – vanuit hun Westerse cultuur -moeilijk begrijpen dat moslimfundamentalisten er geen enkel probleem met de slachtoffers van het geweld hebben. Dat hebben ze niet, vanwege:
  1.De slachtoffers die bij de andere partij vallen zijn geen ware moslims, maar ”afvalligen” (gematigde of seculiere moslims), ”onechte” moslims (sjiieten) of “ongelovigen” (christenen en joden). Die verdienen de dood. Hier ter illustratie enkele filmpjes van moslimfundamentalistische uitspraken over “afvalligen” , sjiieten en joden en christenen.
  2.De doden die onder henzelf, bij de moslimfundamentalisten zijn fortuinlijk! Zij gaan als martelaar van islamitische strijd rechtstreeks naar het islamitisch paradijs, en mogen daar ook nog plekken voor hun naasten reserveren.

  Wat triest is, is dat veel Westerse regeringen dit nog altijd niet doorzien en hun steun aan de huidige interim-regering willen verminderen, die juist probeert de rechtsorde te herstellen die door de regering Morsi om zeep werd geholpen. Terwijl die regering Morsi wel volop gesteund werd.

 2. Inderdaad! Enkel dictatuur kan die oproerlingen doen zwijgen.
  Die moslims leven iedere dag, maand na maand, jaar op jaar van vechten: ze doen niets liever! Ze zijn van met de papfles gewend aan terreur en opstanden, kunnen waarschijnlijk nooit meer op een vredige manier leven.
  Opkuisen, die troep!!

Reacties zijn gesloten.