Gastvrij Marokko

“Nieuwe-Marokkanen” in de maak

Dit land, dat zijn zonen uitgestuurd heeft naar West-Europese landen, staat toch wel hoger op de ontwikkelingsladder dan wij vermoedden.  Want kijk, het goede voorbeeld van de Lage Landen met hun “generaal pardon” of “regularisatie” heeft navolging gekregen.  Mooi, toch?

Anis Birou, minister van Marokkanen in het buitenland en van niet-Marokkanen in het binnenland, gaf bekend dat volgend jaar alle illegale migranten uit sub-Sahara Afrika zullen geregulariseerd worden.  Allemaal.  Dat zijn er tussen de 25.000 en 40.000 – ze hebben hen nog niet juist geteld vermits dat moeilijk ligt. Illegaal in Marokko betekent niet dat je opgevangen wordt door het sociaal systeem.

De “uitzonderlijke” massa-regularisatie begint op 1 januari en eindigt op 31 december 2014.  Er zal voorrang gegeven worden aan de 850 asielzoekers, die zich reeds aangemeld hebben.
Laten we nog vermelden dat het staatshoofd, koning Mohammed VI, de regularisatie bevolen had in september.  Hij zou hiermee zijn populariteit willen vergroten.

Bron: Bladna.nl

1 gedachte op “Gastvrij Marokko

  1. Nu weet Maggie ineens waar ze alle uitgeprocedeerde en illegalen naar toe kan sturen.

Reacties zijn gesloten.