Ga eens op wolvenwandeling

camera_cartoon_CA01P021In het Zwitserse Taminadal,  is er een nieuwe toeristische attractie ontstaan: een wolvenroedel in de natuur observeren.

storybild

De eerste ‘wolftoeristen’ zijn intussen aangekomen.  Er worden themawandelingen van drie dagen door het Calandagebied georganiseerd.

Men moet wel een grote portie geluk hebben om de dieren in de vrije natuur te kunnen ontdekken, want ze zijn zeer schuchter.  Volgens de wildbeheerder is dit een vrij logische reactie, want de Europese wolf was quasi uitgeroeid.  En dat zou hun gedrag beïnvloed hebben.
Wie toch oog in oog met dit dier komt te staan, moet zich aan drie basisregels houden:  a) de dieren niet volgen, maar zich terugtrekken. b) niet voederen. c) hun nest gerust laten.   Wie zich hieraan houdt, loopt geen enkel gevaar.

Bron: diverse Zwitserse media

 

3 gedachten over “Ga eens op wolvenwandeling

  1. In Antwerpen zal men ook zo een soort wandeling organiseren dankzij BDW De wandeling zal er in bestaan op zoek te gaan in de stad naar autochtonen die gelukkig zijn om in hun Multiculturele stad te leven. Naar het schijnt zal men er rapper een beer vinden dan die autochtoon.

  2. In bepaalde delen van grootsteden zoals Antwerpen en vooral Brussel is er een nieuwe avontuurlijke , toeristische attractie ontstaan . Er worden themawandelingen van enkele uren georganiseerd ,in het hol van een nieuwe verrijkende cultuur en zijn bewoners . Ge moet geen geluk hebben , ze zijn niet zeldzaam , er lopen er genoeg rond ,die ge kunt bewonderen in hun habitat . Blijf wel in de geburen van de gids , neem geen foto’s en kijk nooit recht in de ogen van een no-go zone bewoner . Vrouwen dienen hun hoofd te bedekken ! De organisatie is niet verantwoordelijk voor incidenten , indien de veiligheid-basisregels niet worden toegepast .Indien je in het bezit bent van een correcte rood groene partijkaart , kan dat dienen , bij eventuele misverstanden , als een bewijs van begrip , verdraagzaamheid , sympathie en antiracisme .

    • Ik vraag me af of dit de spokenwandeling is die ze ‘s avonds organiseren en waarbij griezelverhalen verteld worden.

Reacties zijn gesloten.