Filip Dewinter: “Waarom mag ik niet zeggen dat ik fier ben blank te zijn?”

“Waarom mag ik niet zeggen dat ik fier ben blank te zijn?”

Filip Dewinter (Vlaams Belang) over de terugkeer van de harde lijn.

Toen de nieuwe generatie bij Vlaams Belang de teugels in handen nam, leek het tijdperk van Filip Dewinter voorbij. Vandaag, 25 jaar na Zwarte Zondag, is de harde lijn van het Antwerpse boegbeeld helemaal terug. Een interview, het eerste uitgebreide ooit in deze krant. ‘Mijn partij heeft altijd een therapeutische rol gespeeld.’ 

“Ja, dit is inderdaad mijn eerste grote interview ooit in De Morgen”, lacht Filip Dewinter (53) terwijl we ons installeren in zijn kantoor, bij hem thuis in Ekeren. “Dat zal u misschien wel abonnees kosten. De Morgen was lang een oninneembare vesting, maar nu is uw krant het laatste bastion dat valt.”

U kan hier niet verder lezen, vermits ervoor dient betaald te worden, wat wij niet van zin zijn.  Wie toch de tekst ter beschikking, heeft, wordt vriendelijk verzocht het ons als reactie op dit artikel door te sturen.

Bart Eeckhout: “Wat we kunnen leren van Filip Dewinter”

Een kwarteeuw na Zwarte Zondag heeft voormalig Vlaams Belangkopstuk Filip Dewinter zijn eerste diepte-interview gegeven aan De Morgen. Daarin heeft hij het onder meer over het cordon sanitaire en de islam, “die we maar beter van in het begin hadden ingedijkt.”

“De Morgen is nu het laatste bastion dat valt”, steekt hij van wal. In de meest recente peiling van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws is Vlaams Belang de derde partij van Vlaanderen, na N-VA en SP.A maar voor regeringspartijen Open VLD en CD&V.

“De N-VA heeft geparasiteerd op ons succes van Vlaams Belang. De Wever heeft onze boodschap anders verpakt en er een nieuwe strik rond gedaan. En hij stond op het juiste moment klaar. Onze kiezer was chronisch vermoeid, wilde perspectief op een regeringsdeelname”, vertelt Dewinter.

Het jarenlange “cordon médiatique” rond zijn partij heeft de Vlaams Belanger ervaren als een onrecht. “Maar we hebben van de nood een deugd gemaakt, om voluit de rol van outcast en outlaw te spelen.” Lees verder…

3 gedachten over “Filip Dewinter: “Waarom mag ik niet zeggen dat ik fier ben blank te zijn?”

 1. geachte lezer, graag uw inzichten op mijn insteek:

  1. Het cordon sanitaire werd uitgevonden door een diepgefrustreerde politiconullus waarvan de naam allang in de vergeetput beland is, en dat in wezen slechts één doel had: zelf forever aan de macht blijven, samen met de politieke vriendjes En concurrenten, maar steeds met hetzelfde doel en resultaat: surrealistische compromissen sluiten waarbij de ideologische principes afgezaagd, en afgeschaafd werden tot ze op een puzzeltje leken. Het probleem is dat die puzzelstukjes zo’n vlakke randen hebben dat ze bij de zachtste bries uit elkaar geblazen worden.

  2. Het is mij nog steeds een raadsel waarom VB extreemrechts benoemd wordt, ik vind daar niks rechts aan en niks extreems. Die mensen leggen gewoon de vinger op de wonde, en stellen voor hoe de patiënt te genezen. Probleem is dat er tien zachte heelmeesters klaar staan om die ene harde arts te verdoemen. Ze weigeren zelfs bij te treden dat de patiënt zwaar ziek is. Of course, als de patiënt er niet meer is, hebben ze geen werk meer.
  It’s not politics, it’s economy stupid !
  Het is een probleem niet van ideologie maar van een horde beroepspolitiekers, vakbonden, partijen, staatslieden (sic), paleizen en paleisjes, journalistjes, mediafiguren en artiesten die nooit zonder subsidies zouden opgeklommen zijn, en van een paar miljoen profiteurkes tot in de diepste fotocopielokaaltjes van het establishment, die belangrijker achten hun goedbetaalde jobkes en uitkeringen te houden dan zich aan principes te houden.
  Dat Belgiekske is een krabbenmand van diametraal tegengestelde vrhfstdtjes en dirupetjes die uit levensbehoud gezworen hebben zich niet onder mekaar aan te vallen maar zich te concentreren op het verjagen van de king crab en zo alle garnaaltjes en peutervisjes onder elkaar te verdelen.

  3. Bart De Wever ontpopt zich ondanks zijn schitterende overwinning als de verrader die zichzelf verraadt, de man verpakte de harde slogans van VB in nieuwe zakken en verkocht ze aan de miljoenen ontgoochelde burgers die niet durfden loud and clear te roepen dat ze er genoeg van hadden van die bende volksverraders en collaborateurs.
  De man die urbi et orbi clameerde dat hij die on-staat zou ontmantelen en een echte Vlaamse identitaire staat zou opbouwen, is een meester geworden in het draaien in cirkeltjes en wikt en weegt elk woord om het establishment toch maar niet tegen de haren in te strijken. Waar ben je Bart? Wo bleibst du Bart? Where are you Bart? et bien Bart où es-tu? tu retournes ta veste, toujours du bon côté… (Dutronc).
  Denk je echt dat uw slimfit designer tyrolerkostuumpjes de luciede burgers zal bewegen om nog op u te stemmen? Denk je echt dat het slijmen met uw politieke vijanden uw kiezers niet ontgaat? Denk je echt dat de burger dom en blind is? Wat houdt u eigenlijk tegen om samen te werken aan dezelfde principes met uw geestesgenoot en zelfs inspirator VB? Samen kunnen jullie de meerderheid halen. Man man, je vergist je van vijand, en als je dat blijft doen zal je genadeloos gecatapulteerd worden naar de catacomben en belanden in een voetnoot van de Geschiedenis.
  Mijnheer Bart, fly with the eagle, or scratch with the chickens. Parole de quousque die het echt goed meent met u. Zorg ervoor dat dit werkwoord niet in verleden tijd zal geschreven worden.

  quousque 22.05.16

 2. quousque
  1.Achter dit “cordon” gaan de “loge mafia’s” schuil, die met uitzondering van het VB, al de andere partijen controleren dan wel manipuleren. Het doel is om via dit “cordon” te voorkomen dat in Vlaanderen een echte rechtse coalitie aan het bewind zou komen, met daarin het VB als stuwende kracht. Welke coalitie er nu ook is, op federaal of Vlaams niveau, de loge mafia’s zijn steeds aan het bewind, om alzo hun verborgen agenda’s uit te voeren. Verborgen agenda’s die niets te zien hebben met een ideologie, maar wel met de NWO, met daarachter een “international crime syndicate” , dat globaal opereert.
  Om een gedacht te geven is er o.a. het boek van George Orwell “1984”, maar ook de beruchte toespraak van Richard Day :
  http://www.overlordsofchaos.com/html/new_order_of_barbarians.html
  met kort citaat :
  “The New Order of Barbarians is the transcript of three tapes of reminiscences made by Dr Lawrence Dunegan, of a speech given on March 20, 1969 by Dr Richard Day (1905-89), an insider of the “Order,” recorded by Randy Engel in 1988. Dr Dunegan claims he attended a medical meeting on March 20, 1969 where Dr Richard Day (who died in 1989 but at the time was Professor of Paediatrics at Mount Sinai Medical School in New York and was previously the Medical Director of Planned Parenthood Federation of America) give “off the record” remarks during an addressed at the Pittsburgh Pediatric Society to a meeting of students and health professionals, who were destined to be leaders in medicine and health care. “(=einde citaat).
  Als men deze verborgen agenda’s wat dichter bekijkt is het begrijpelijk dat men “vervelende pottenkijkers” wil buiten houden. Ik verwijs naar de tekst van Day.
  2.Als men punt 1 door heeft, dan begrijpt men waarom het VB rechts of extreem rechts genoemd wordt. Het komt er gewoon op neer het verzet tegen deze NWO te stigmatiseren of te criminaliseren. Achter deze NWO en de loge mafia’s gaan immers “psychopaten” schuil. Een der belangrijkste kenmerken van een psychopaat is het liegen en bedriegen. Dit ganse NWO is dan ook gebaseerd op leugens en bedrog. De nachtmerrie voor een psychopaat is dan de “boodschapper met de waarheid” die dan ook op welke manier dan ook moet geneutraliseerd worden. Naast een zuiver politiek element, zitten we hier ook in het domein van de psychopathologie. In België zitten we dan met een kunstmatig gedrocht dat van bij de start crimineel, corrupt en decadent was, en waarbij de loge mafia’s een doorslaggevende rol spelen. Het gaat hier om de collaborateurs met de Franse bezetter, een 25 jaar durende bezetting, het eerste sovjet terreurregime avant la lettre.
  In het Pallieterke schreef Jan Neckers dat er gedurende deze bezetting meer burgerlijke en militaire slachtoffers gevallen zijn (met dan nog een kleinere bevoking) dan in WO I en WO II samen. De slachtoffers van deze Franse bezetting worden op de koop toe, doodgezwegen
  Wat kun je dan van een dergelijke soort verwachten. Het corrupte en criminele zit na zoveel jaren immers in de genen.
  Gans België is een Palermo aan de Noordzee , een gigantische beerput, waar iedereen met iedereen in de slag zit, waar iedereen iedereen chanteert.. en waar men geen enkele verantwoordelijke functie kan bekleden als met niet “rot tot op het bot” is. Volgens Karl Marx begint een vis te rotten aan de kop, en intussen zit de rottigheid tot in de staart. Dit alles wordt dan nog overheerst door de “omerta”.
  Op een dergelijke mesthoop horen natuurlijk geen zuiveren van graat thuis.
  Achter dit Belgische systeem gaat dan ook een georganiseerd systeem schuil, en dus geen opeenvolging van toevalligheden. Een systeem waar de kanker wordt aangewend als de remedie!!
  3. Wat Bartje en de N-BA betreft, heb ik reeds in vroegere reacties verwezen, dat het hier gaat om een door het regime georganiseerde dan wel gecontroleerde oppositie, als wapen tegen het VB, maar uiteindelijk en vooral tegen Vlaanderen zelf.
  Kijk naar al wat Bartje heeft binnen gepakt!! Kijk naar wat deze doen of niet doen!!
  In feite komt het er op neer dat de N-BA het vuile werk opknapt van de andere “democratische partijen” die al of niet in de regering zitten. Af en toe moet Bartje dan wat stoere praat verkopen… omdat het niet te veel zou opvallen. De media zitten hier volop mee in de slag. Ik het reeds vroeger vermeld, maar de N-BA is het grootste bedrog en gevaar waarmee Vlaanderen ooit werd en wordt geconfronteerd, en de aangerichte schade is onherstelbaar. Ik weet wel dat de voormelde vaststelling van die aard is, dat slechts weinigen er mee kunnen.. omgaan. Het gevolg is dan ook dat men dan gemakkelijker de leugens gelooft.
  Ik illustreer dit met een citaat dat wordt toegeschreven aan J.E. Hoover van het FBI :
  “The individual is handicapped by coming face-to-face with a conspiracy so monstrous he cannot
  believe it exists. The American mind simply has not come to a realization of the evil which has been
  introduced into our midst. It rejects even the assumption that human creatures could espouse a
  philosophy which must ultimately destroy all that is good and decent.”
  The Elks Magazine (August 1956 (=einde citaat).
  In dit laatste citaat wordt dan ook het drama van Vlaanderen treffend verwoord.
  Hoe de Vlamingen duidelijk maken wat er zich afspeelt, als ze niet kunnen maar ook niet willen omgaan met de waarheid, en de voorkeur geven aan “valse profeten” die naar de afgrond voeren, maar die vertellen wat de meerderheid zo graag hoort. (ook al zijn het leugens).
  Voor de rest denk ik, quousque, dat we grotendeels op de dezelfde golflengte zitten.

 3. Op een Duits blog las ik de volgende commentaar op het boek van FDW ‘Die Islamisierung Europas’. Ik heb geen idee of het boek van FDW in het Duits vertaald werd of dat de commentator Nederlands kent. Wat uit het commentaar blijkt is dat zonder nuance tegen de islam ageren niet altijd in goede aarde valt.

  De commentator haalt de volgende passage aan ‘im Jahr 2006 beschloss der Vorstand der Deutschen Oper in Berlin, eine Aufführung von Mozarts Idomeneo wieder abzusagen, nachdem die Polizei aus Sicherheitsrisiken hingewiesen hatte. Der Regisseur hatte geplant, in der Schluss-szene Jesus, Buddha und Mohammed enthaupten zu lassen’ (S.213)
  (in het jaar 2006 besloot het bestuur van de Duitse opera in Berlijn, een opvoering van Mozarts opera Indomeno terug af te zeggen, nadat de politie op veiligheidsrisico’s had gewezen. De regisseur had gepland om in de slot scene Jezus, Boedha en Mohammed te laten onthoofden)

  Commentaar: Spricht Herr Dewinter einem strolch von Regisseur das Recht zu nicht nur eine schöne Mozart-Oper zu schänden, sondern zugleich auch die Gefühle von Christen aufs ärgste zu verletzen. Ist das die Freiheit, die der Flame Dewinter gegen den Islam verteidigen will? (Geeft de heer Dewinter een schooier van een regisseur het recht om een mooie Mozart opera te verminken, maar tegelijkertijd ook de gevoelens van christenen ten zeerste te kwetsen? Is dat de vrijheid die de Vlaming Dewinter tegen de islam wil verdedigen?)

  Komt nog meer: ‘In den Niederlanden entstand Ende 2003 einige Aufregung, als bekannt wurde, dass viele Lehrer nicht mehr über den Holocaust sprechen dürfen, weil das in einer Klasse mit muslimischen Schülern eine bedrohliche Atmospäre schafft’ (S. 184) (In Nederland ontstond einde 2003 wat opwinding, als bekend werd, dat veel leraars niet meer over de Holocaust durven spreken, omdat dit in een klas met moslim scholieren een dreigende atmosfeer schept)

  Commentaar: ist Herr Dewinter gegen die Islamisierung, weil sie die Holocaust Indoktrinierung an den Schulen behindert? (is de heer Dewinter tegen de islamisering, omdat ze de Holocaust indoctrinatie hindert?)

Reacties zijn gesloten.