Ezau

Afbeeldingsresultaat voor lentil soup

De Wever sluit nog eens vijf jaar communautaire standstill niet uit
‘We zullen niet wachten op Godot als de Franstaligen niet bewegen.’ Met dat ene zinnetje in een interview met Het Belang van Limburg sluit Bart De Wever niet uit dat de N-VA nog eens vijf jaar regeert zonder communautaire stappen te zetten.  Meer…

11 gedachten over “Ezau

 1. Reeds voor de verkiezingen, o.a. in het “Verbond” heb ik met hand en tand gewaarschuwd tegen de politiek van de N-VA. Ze verklaarden de Vlaamse beweging voor nutteloos en de Vlaamse symbolen voor besmet. Men kan de meeste partijleden niet meer als Vlaams-nationalisten beschouwen!!!

  De oorzaak ligt achter de schermen : ze hebben zich tot woordvoerder(s) uitgeroepen van Voka en neo-liberale cenakels achter de schermen. Als integraal Vlaamse strijder verklaar ik hier dat onze strijd een sterke sociale dimensie moet hebben; en dat begint al met respect voor de Vlaamse militanten.

  De top van de N-VA heeft geen greintje sociaal krediet. Ze zijn de uitvoerders van de werkelijke machthebbers achter de schermen in Belgie : het grootkapitaal en al zijn acolieten. Nu is het al honderd procent zeker dat ze na de volgende verkiezingen gedumpt zullen worden; want de belgicisten die de macht achter de schermen uitoefenen vergeven NOOIT dat iemand in zijn leven voor de splitsing van Belgie is.

  De enige oplossing is dat alle echte Vlaamsnationalisten contact met elkaar zoeken (Vuye-Wouters, de overgebleven opposanten in N-VA en de strekking Pas en Laeremans in het Belang) en tot een eenheidsbeweging zouden komen.

  Ondanks het boek van Vuye : er is nooit een oplossing mogelijk, omwille van de grendels en dubbele meerderheden. Het grote probleem is dat, na verkiezingen, partijen zoals de N-VA hun volledige kiesprogramma in de vuilbak gooien. Stop met eng Vlaams te denken en streef naar hereniging met Nederland!

  • dag Jos,
   hereniging met Nederland:
   welk Nederland?
   dat van Rutte? van Pechtold? Van Asscher? van Buma? van Roemer?
   of het Nederland van Wilders?

   eerst s zien wat er met dat mooi land zal gebeuren volgende week,
   want ik vrees dat de importkankercellen het pleit zullen winnen…
   De winnaar zal sowieso door een coalitie van landverraders met allemaal diametrale belangen aan de kant worden geschoven. Tis overal hetzelfde, ze noemen dat democratie.

   Idem voor Frankrijk, ook daar vrees ik voor een liquidatie van de winnares door de verenigde verliezers.

   En neen Jos,
   laat ons niet de schuld leggen op de omnipotente partijen, maar gewoon op de Kiezer.
   Dat kiesvee heeft maar één slogan: morituri te salutant.

   Jos, terug naar Nederland: laat ons beginnen/beperken met Zeeland bij Vlaanderen te herenigen, gezonde boerenmenschen met gezond verstand, die niks liever willen dan bij Vlaanderen te komen. Die van boven de Moerdijk mogen ze houden.

    • ja natuurlijk, die hebben ook Vlaamse roots, toffe mensen daar. Heb daar n paar vrienden, die komen nog altijd veel liever naar Antwerpen dan naar Amsterdam. Binnen enkele dagen zien we of ze nog gezond van geest zijn, of ook al overwoekerd/getetaniseerd zijn door de importkankerfanaten…

     • Soms zijn de reacties bij Golfbrekers zeer leerrijk… Brabanders die Vlaamse ‘roots’ hebben… Brabanders die graag naar het Brabantse Antwerpen komen, verbazend, nietwaar?
      Hebben Limburgers soms ook Vlaamse ‘roots’?

 2. quote:
  “De Wever sluit nog eens vijf jaar communautaire standstill niet uit”

  zoals reeds lang duidelijk geworden is:

  BDW behaalde een klinkende overwinning wegens zijn engagement om Vlaanderen los te maken van het gedrocht Belgique. Quod non.

  BDW vraagt nu opnieuw aan de Vlaamse kiezer om herkozen te worden, als het kan met dezelfde belofte, en als het niet kan ist ook goed.

  Dus wat hem interesseert is in een regering te zitten, Vlaanderen kan nog ff wachten. Denkt de man werkelijk dat de Vlaamse kiezers idioten zijn?

  Quousque…? Wanneer toch…? krijgen we een leider die uitvoert wat hij beloofde?
  Zucht…

 3. Waarom heb ik jaren geleden de NVA achter mij gelaten?
  Juist, Ward DeBever geeft het antwoord, blijven zeiken en zaniken is niet aan mij besteed.

 4. Geachte Redactie,
  Het was misschien te voorspellen, maar nogmaals. “Indien Vlaanderen de onafhankelijkheid mis loopt is dit alleen de verantwoordelijkheid van N-VA.” Ik schreef het al bij Ray op Angeltjes. Toch zou Bart De Wever eens de moeite moeten doen om “Quid nunc?” van Gerolf Annemans te lezen. Gerolf schrijft daar dat het niet ondenkbaar is dat de Franstaligen zich eerst zullen afscheuren van België, maar dat Vlaanderen klaar moet zijn met zijn huiswerk. Dit wil zeggen dat Vlaanderen weet wat ze moeten opeisen.(geen letterlijk citaat) Zelfs daar zijn ze bij N-VA nog niet mee bezig. Het is N-VA enkel te doen zo lang mogelijk mee aan de vetpotten te zitten en te likken.N-VA is een ordinaire doordeweekse belgische regimepartij als alle anderen, dit met uitzondering van het Vlaams Belang. En daarmee is (bijna) alles gezegd.

 5. We zullen niet wachten op Godot…een slaaf is iemand die wacht tot anderen hem komen bevrijden.

Reacties zijn gesloten.