EUSSR wil oppositie in het Europees Parlement afschaffen

EUSSREUSSR wil oppositie in het Europees Parlement afschaffen.

De nationale erkenning van een partij zal niet meer voldoende zijn om in de EU aan bod te kunnen komen. Elke nationale partij zal in de toekomst minstens één vertegenwoordiger moeten hebben in een wetgevende assemblée in acht lidstaten. De zeven kleinere Europese partijen zullen daarmee quasi afgeschaft worden.

Grote partijen mogen een dubbele subsidie verwachten; kleine partijen zouden geen werkingsmiddelen meer kunnen ontvangen. Dit voorstel gaat uit van de Griekse Marietta Giannakou.

Marietta Giannakou; PHOTO © European Union 2013

De EVP, waarvan Giannakou deel uitmaakt, zou hierdoor zo’n slordige € 1.5 miljoen méér krijgen. Ook de andere grote families zouden op een verdubbeling van de gelden mogen rekenen.

De combinatie van de verstrenging van de partijerkenning én de nieuwe verdeling van de subsidies zullen ertoe leiden dat zeven kleinere partijen uit het partijlandschap én uit de financiering zullen buitengesloten worden.

Floriaan Terbeke

Bron: http://www.freiewelt.net/nachricht-12020/wie-das-eu-parlament-die-opposition-abschaffen-will.html

4 gedachten over “EUSSR wil oppositie in het Europees Parlement afschaffen

 1. EU schaft kleinere partijen in parlement af
  http://www.burgerforum-eu.nl
  Stem nu!
  De Europese Unie schaft door middel van trucs met het huishoudelijk reglement weldra kleine impopulaire fracties en partijen in het Europees Parlement af. Door een geplande verandering van de verordening m.b.t. partijsubsidies verdubbelen ze de subsidie voor de grote partijen, kleine partijen zullen geen partijfinanciering meer krijgen.

  De nationale erkenning als partij is in de toekomst niet meer voldoende. Iedere individuele nationale partij moet in het vervolg door minstens één afgevaardigde in een wetgevende vergadering in acht lidstaten vertegenwoordigd zijn. De zeven kleinere Europese partijen worden daarmee quasi afgeschaft. CDU, SPD en FDP willen instemmen met het geplande ontwerp. Geen wonder, want daarmee raken ze de ongemakkelijke EU-kritische partijen kwijt.

  (links bovenaan de pagina kunt u klikken op Burgerinitiatief om te tekenen als u ook vindt dat dit te ver gaat)

  Begrijpen wij het goed ? Als je dan op een ” verkeerde partij” stemt wordt je niet meer vertegenwoordigd in dat eu-parlement . Mogen wij daar dan logisch uit besluiten dat wij via onze belastingsaangifte een deel van dat geld kunnen inhouden? Als we dan toch niet bestaan voor die dictators, is dat toch maar normaal ? Of is dat zoals in ons kloteland. Cordon sanitair maar afdokken en muilkorf zelf betalen ? Het is eraan te merken dat de eu bestuurd wordt door belgen.
  Jos

 2. Is het nu niet ‘het moment’ om dat EU gedrocht te sluiten?
  De reinste ‘dictatuur’ is zich daar aan ‘t uitbreiden en als we aan iets een gruwelijke hekel hebben is dat toch wel aan ‘dictatuur’.
  Het is nog nooit zo slecht gegaan met Europa als momenteel en dat vanaf het moment dat die nooit verkozen bende in Brussel zich met ALLES is gaan bemoeien en zeker met ‘de vrijheid’ van de burgers, een doorn in hun ogen, het is een ordinair samenraapsel van uitgerangeerde volksverlakkers resp. volksverraders en dat puur voor hun ‘eigen belang’ met voorop de levensgevaarlijke schijnheilige drievuldigheid.

  Leve Europa maar dan een Europa zonder die lafaards en volksverraders.

 3. Wie is er voorzitter van de EVP ?
  Is dat niet “onze” Ouilfride-trois-femmes ?
  Natuurlijk hebben die sujetten meer geld nodig. Hijzelf heeft gezegd dat hij met “onze” Miet Smet moest trouwen omdat hij zonder sollen zat.
  ( de MOEST werd aanvankelijk verkeerd geïnterpreteerd ) .
  Wel, een nieuwe dag een nieuw geluid én een nieuw idée om aan geld te geraken: zet de tegenstrever op droog zaad en schuif de gewonnen check bij de gelijken onder de deur.
  Hier gebeurt zoiets al enkele tientallen jaren onder de naam solidariteit.
  Hier wordt de gever ook niets gevraagd, integendeel, alles onder het motto : “Betaal en zwijg” . Zo gaat dat in een échte democratie en zie, het aard verder.
  De goochelaars vertellen hun trukken verder, het schoon en de lol is er af.

 4. Een soortement ‘cordon sanitaire’ rond vervelende partijtjes dus. We laten iedereen stemmen, we maken van de uitslag een mooi taartdiagram, dan knippen we met een grote schaar de hinderlijke partijen eraf en vervolgens gaan we aan de slag met de rest om de postjes te verdelen.
  Dit alles uiteraard ter meerdere glorie van de democratie.
  Waar hebben we dat nog gehoord?

Reacties zijn gesloten.