In de brievenbus: over idealisten en andere tisten

MM900285281[1]De idealisten en andere tisten 

Het was eventjes slikken deze morgen, maar dat gebeurt wel meer de laatste tijd. U zal allicht al gehoord hebben dat er vanuit Antwerpen, Vilvoorde en Mechelen nogal wat ‘jongeren’ naar Syrië zijn vertrokken.

Wat ik nog niet wist en ik veronderstel van u hetzelfde; maar er zijn nogal wat soorten onder die reizigers-jihad-tisten. Schieten doen ze allemaal graag maar er is toch een verschil. Je hebt er zelfs “idealisten” onder volgens onze minister Turtelboom. Die schieten gedisciplineerd de vijand dood. Waarschijnlijk met een wapen dat ze kregen van partijgenoot Verhofstadt.

Dan heb je van die fundamentalisten. Dat zijn gevaarlijke tisten volgens mevrouw Turtelboom. Zij schieten niet zomaar dood; ze zijn waarschijnlijk van het soort dat daarbij schreeuwt van “alla akbar” of zo.

Dat zijn de gevaarlijke gekken die naar hier terugkeren met een “post-traumatisch stresssyndroom”. Als ze al niet zouden geradicaliseerd zijn, zit de kans er dik in dat ze het worden. Die laatste soort wordt kort in de gaten gehouden door onze staatsveiligheid. Want die fundamentalisten hebben kennis van explosieven en wapens en zouden die kennis alhier wel eens kunnen gebruiken.

De brave soort, de reguliere strijders, zijn minder gevaarlijk. Die kunnen ook wel schieten maar doen dat met manieren. Niet zomaar. Zonder al dat vervelend alla-getier.

En mevrouw Turtelboom laat nadrukkelijk weten dat al wie ginder opleiding volgt met het oog op het plegen van terreuraanslagen een strafbaar feit pleegt. Welke straffen hierop staan wist ze nog niet. Maar haar kennende zullen ze niet van de poes zijn. Wij kunnen ons daar wel wat bij voorstellen. Nooit nog een wapen dragen, werkstraffen gaande tot 24 uur en tot 14 dagen huisarrest. Niet alleen ik, ook Valkeniers kon zijn oren niet geloven bij de uitleg van mevrouw de minister. Als wij het allemaal goed begrijpen komen die lieverds doodleuk terug met of zonder explosieven.

Krijgen ze een stempeltje met ” idealist” of “jihad-tist”. Maar loslopen doen ze hier weer allemaal, naast de illegale aids-lijders.

Jan Breydel

8 gedachten over “In de brievenbus: over idealisten en andere tisten

 1. Het minste wat we toch verwachten is dat dergelijk uitschot NOOIT meer Vlaanderen in mag komen, hopelijk eindigt hun avontuur ginder.

 2. Als wederdienst voor hun inzet in Syrië mogen we dan hun, al dan niet alahu akbar roepende, medeterroristen verwachten als hier binnen een paar jaar de Jihad wordt ontketend.

 3. Weer enkele vragen:
  – Is het dienen in een vreemd leger niet strafbaar ? Vroeger in elk geval, zie de vonnissen na WO II, en later de (zeer) weinigen die onder eigen naam terugkeerden uit het vreemdelingenlegioen.
  ( Unsere Ehre heisst Treu / Legio Patria nostra )
  – Moet ge daarvoor heden ten dagen geen toelating hebben van het
  ” goevernement ” ? Ja hoor, in elk geval ! Wie regelde deze autorisation ?
  – Hoe zijn die lievekens in dit land ingeschreven ? Als werknemer, steuntrekkende werkloze of als leefloontrekkende via OCMW’s. (*)
  De mogelijkheid dat ze sponsoren hebben mag je niet uitsluiten. Ik denk nu niet direkt aan Moureaux en familie, maar de vele moskeeën in dit landeke hebben zoiets als Belfius, nl. door niemand gecontroleerde financiële verrichtingen . Handig en zeker als de beruchte wapenlobyïst Verhofstadt ook nog een euroke in het zakje doet. ( Alhoewel , geven ?).
  ‘There is something rotten in this state.’ (Da komt ni van mij).

  • Wij leiden uw vragen door naar de bevoegde instanties – niet te verwarren met de gestelde lichamen.

 4. Als niet-gelovige kàn ik natuurlijk niet bidden voor een snel “vertrek naar a*****” voor die lieverdjes, doch, zoals iedere geboren Westvlaming is Fikken nogal gevoelig voor de heilige Rita.
  ‘k zal vlug een kaarsje ontsteken ter ere van “sinte Rita” om haar speciale aandacht te vragen voor die gastjes: ” Laat a.u.b. vlug een paar splinterbommen hun onderlijf uiteenrukken, dan kunnen zij, als martelaren voor de jihad, voor eeuwig hobbelen met die 72 beloofde maagden”.
  Zeg nu nog een keer dat Fikken een racist is… ik zorg verdorie dat die jongens niet meer moeten POGEN een Vlaams meisje te molesteren… ze zullen al genoeg “werk” hebben om die 72 tevreden te stellen. :o)

  • Wij zouden zoiets niet durven beweren…
   En in de catechismus staat dat iedereen in nood mag bidden, ook diegenen die lijden aan een of andere fobie die door Anciaux en het OIC per se dient verboden te worden.

 5. We lezen dit en dan gaan we weer over tot de waan van de dag Zijn we al zo gehersenspoeld door de linkse bloodbrothers.Als we nu nog niet inzien dat we naar de donder gaan dan zijn we stekeblind.Wanneer komen we nou eens echt op straat?

 6. Wout Eenhoorn,
  Het komt goed, nog even wachten, de geschiedenis zal zich herhalen.
  Ook nu zullen die moslims zich te pletter lopen in Europa net zoals in Wenen enkele honderden jaren geleden.
  Wij gaan eerst pijlen langs de weg plaatsen want die onderontwikkelde analfabeten kunnen niet lezen, ze kunnen enkel na schreeuwen wat een idioot in zo een moskeet ze heeft ingepompt.
  Wij Vlamingen hebben ons nooit laten dicteren en zullen dat ook nooit laten gebeuren, noch door franskiljons noch door coburgers en nooit door vreemdelingen.
  Dus nog even wachten, bij de eerstvolgende verkiezingen wordt kleur bekend.
  Gisteren zag ik een programma over Brussel waarbij ze ook beelden lieten zien van dat Brussels parlement, ik dacht dat ik in een vreemdelingenlegioen binnenkwam, man man man, en dat onderhouden wij Vlamingen met ONS geld???
  Laten we er nu maar eerst voor zorgen dat dat krapuul wat is gaan strijden in den vreemde hier nooit meer binnen mag komen, als die bewuste gemeente daar niets tegen onderneemt dan die bende lafaards op dat gemeentehuis aanpakken door ze daar weg te jagen want aan lafaards en verraders hebben wij geen behoefte.

Reacties zijn gesloten.