EU’ropa’s grenzen worden verwoest…

Afbeeldingsresultaat voor grenzkontrollen brenner… zegt Angela Merkel

EUropa’s grenzen worden mogelijkerwijze verwoest, luidt de vermaning van EU-Opperkommandantin Merkel. Vinden wij ook.  Niet alleen in de voorwaardelijke wijs.

Wie echter meent dat ze de grenzen wil sluiten is hopeloos naïef. Met haar kritiek wil ze de ongewenste waarschuwing van de Tiroolse ÖVPer- Günther Platter een halt toeroepen. Die had het immers gewaagd de mogelijkheid te overwegen dat er aan de Brenner opnieuw grenscontroles zouden kunnen ingevoerd worden.
De man wil gewoon verhinderen dat ongewenste tafelschuimers zich aan de Oostenrijkse tafels neerlaten om een bordje te vullen. Een probleem dat collega-EUlidstaat Italië wil opgelost zien door de zgn. ‘transitmigranten’ naar de volgende ruif door te schuiven.

Angela Merkel blijft erbij: we mogen ons niet opsluiten. Uiteindelijk hebben we hen nodig, de pensioenredders, de vakkrachten, de verrijkers, de…

Intussen blijven de veerdiensten van de Libische kusten naar Italië onverminderd varen.

Laat ons bidden: geef ons een dictator…

 

3 gedachten over “EU’ropa’s grenzen worden verwoest…

 1. Geachte redactie,
  Telkens ik het woord “vakkrachten” zie staan lees ik onbewust “verkrachten”. Zou bij die tafelschuimers het ene dan toch met het andere te maken hebben? 😉

 2. Merkelduitsland stuurde 1000 Bundeswehr soldaten naar Mali. Ze mogen daar hun leven gaan riskeren, tot heil en zegen van de Malinese bevolking.
  Nu werd er in het kamp Castorin toch een Wehrmacht parool gevonden, wat zeer verontrustend is. Staan de Nazi’s op het punt de macht te grijpen? Zal de NSDAP Merkel afzetten? Marcheren de bruinhemden over straten en pleinen? Tot nu toe heeft niemand daar iets van gemerkt.
  Om welk parool ging al die heisa? Was het Sieg Heil? Nee. Was het Heil Hitler? Nee. Was het Juda verrecke? Ook niet.
  Wat er gevonden werd was ‘Gott mit uns’ Een mens kan daar inkomen, zeker als je tussen de lieverdjes van Allah de wacht moet houden.
  Was die Gott mit uns een Nazi symbool? Nee het stond op het slot stond van de koppelriem van de soldaten van het Pruisische leger. In de tijd van de keizer dus, toen Adolf aan het front in Vlaanderen stond. Trouwens de man diende in een Beierse eenheid en op zijn slot stond een andere zin: ‘In Treue Fest’.
  Neemt niet weg dat dit Nazi parool direct verwijderd diende te worden, God hoeft zich helemaal niet te bekommeren om Duitse soldaten. En wat een gelukkig land waar men geen andere zorgen kent.

  • Anna, de Bondsrepubliek Duitsland is toonaangevend in het toepassen van de weg-met-ons-doctrine.
   Vooral in het segment ‘zichzelf belachelijk maken’ zijn zij als koploper niet te verslaan.

Reacties zijn gesloten.