Terug thuis

Afbeeldingsresultaat voor weer thuisTerug thuis bleek dat we geen toegang kregen tot Golfbrekers.  Geen idee wat er aan de hand was.  Cavalerie opgeroepen.  Vandaag zijn we er weer.

Dank aan onze lezers voor de vakantiewensen.  Fikken, de maand mei is normaal gezien niet de warmste maand van het jaar.  Uitzonderingen bevestigen de regel.

Geen hoofddoeken, geen soepjurken, geen baardmannen gezien.  Op zich geeft dat alleen al een vakantiegevoel.  En neen, geen economische toeristen meegebracht, al hebben we ze wel ontmoet.   Maar wees gerust, ze zijn op komst.

In Lecce, het zgn. Florence van de Barok, zaten ze, weldoorvoede jonge mannen uit Evenaarslanden.  Proper gewassen, haartjes geknipt, basketters van een hip merk aan de voetjes, fris hemdje met een beklijvende opdruk.  Sigaretje rokend, biertje of colaatje drinkend, op een bank, op een muurtje, hangend, zittend, leunend, observerend.  Relax.  Geen stress.  Ook voor hen is het tenslotte vakantie.

Opvallend verschil met enkele oudere Italianen die aan de Duomo zitten te bedelen…

Toen we op de luchthaven wachtten op toestemming van de verkeerstoren om te mogen starten, werd er een vliegtuiglading vakkrachten uit Zwart Afrika in het luchthavengebouw geleid.  Net aangekomen. Jong, gezond, sterk, enthousiast.  Allemaal popelend om knelpuntberoepen in EUropa te vullen.

Afbeeldingsresultaat voor lone wolfTijdens onze afwezigheid ging hier alles zijn gangetje: aanslagje hier, aanslagje daar.  Kaarsjes, traantjes.  De redacties van de poco media konden gewoon een vorig artikel uit de kast halen, plaats en datum aanpassen, klaar is kees.  Niemand kijkt er nog van op.  Mensen vermoorden is heel gewoon.  Vanzelfsprekend heeft de islam er niets mee te maken.  Nooit. Jamais.

Sinds de wolven weer in Europa ingevoerd werden, is het ras aan een snelle voortplanting begonnen.  Met succes.  Voorlopig gaat het naar verluidt nog over eenzame wolven, zgn. ‘lone wolves’.  Met de steun van EU-importprogramma moeten zich roedels kunnen ontplooien.  Tot de inheemse fauna zich volledig aanpast aan de gewenste diversiteit.

FVE

 

3 gedachten over “Terug thuis

  1. Uitgerust, genoten van lekker eten en zon. Dus weer klaar om aan de slag te gaan, de dagelijkse beslommeringen op het nieuws en in de wereld. Met veel en frisse goede moed er tegen aan. Welkom thuis.

  2. Ook een welgemeende welkom thuis ! Ik vreesde al dat ge asiel had gevraagd in het zuiden van Italie. Zoals ge al weet ,gaan de aanslagen op onschuldigen gewoon voort …Manchester , London . Het wordt voorlopig opgelost met bloemen , kaarsjes en knuffels een beetje bidden links en rechts . Iedereen in shock , vooral de grooote (medeplichtigen) der aarde Hoe dan ook de bloemen en kaarsen sector komt in de problemen door gebrek aan medewerkers . De knuffel fabrikanten hebben hun productie reeds doen stijgen . Uiteraard heeft de Paus ook zijn medeleven betuigd , om de pijn te verzachten beloofde hij aan de nabestaande overuren te maken in het bidden

  3. Alhoewel “het Antwerpse” maar één nanoseconde (in lichttijd) van de Oostkust verwijderd is, heeft Fikken Jullie niet lichamelijk gemist; echter, toch ben ik bijna uitgedroogd door het gemis van een dagelijks “lepeltje gal”. 🙁
    Hartelijke terugkomst op Jullie-eigen blog, geachte Redactie, ik ben zèlf verbaasd wàt de hoop op z’n gallepeltje kan teweegbrengen bij een kaduuk persoon. 🙂

Reacties zijn gesloten.