Europadag

We gaan vandaag eens lief doen, zie.  Geen vraagtekens plaatsen, geen bedenkingen uiten, geen richtlijnen ontwrichten, geen Vrhstdt-pesten, geen muggenziften of doemdenken, geen sarcasme of wrevel.  Kortom: vandaag wordt het een saaie dag, een Europadag.  Een feestdag voor de EU!

We worden verondersteld vandaag de neergang van Europa te vieren, te applaudisseren voor het EU-draaiboek van de maakbare EU-burger in een geprogrammeerde samenleving.

U kan vandaag en de volgende dagen de EU-torens bezoeken en deelnemen aan verschillende activiteiten.  Gewoon te veel om op te noemen.  U hebt er geen idee van hoeveel werk de EU-instanties allemaal verzetten in de verschillende organen, zoals bv. in het EU-parlement, bij de EU-ombudsman, de EU-Rekenkamer, het EU Hof van Justitie, de Raad van de EU en de Europese Raad, de EU-Commissie, de Europese Dienst voor extern optreden, het Europees economisch en sociaal comité, het Comité van de Regio’s, de Europese Toezichthouder van de gegevensbescherming en, mocht u zich in een ander lidstaat bevinden, aarzel dan niet ook daar deel te nemen aan de festiviteiten.

Dit alles en meer vindt u op de webstek van de EU (volg bruggetje).  Merkwaardig is dat de onvolprezen hoofdstad van het land b en, tot nader order ook van Vlaanderen, zijn karretje aan de feestelijkheden hangt.  We zouden het bijna vergeten dat Brussel zich ook de hoofdstad van Europa noemt.  Op 10 en 11 mei kunt u het feest van het Brussels schepencollege, het Irisfeest, bezoeken.

U doet maar.  Wij hebben bij deze aan onze journalistieke plicht voldaan.  Ons zal u er niet ontmoeten.  Wie meent verslag te moeten uitbrengen, kan het zich besparen.  We kunnen er ons iets bij voorstellen.  Een fijne EU-dag!

 

4 gedachten over “Europadag

  1. En op 6 juni -D-Day- vieren we in Normandië de landing van de Amerikaanse bezettingstroepen, om Europa te verwoesten, uit te plunderen en te onderwerpen.
    Ook Poetin, volgens onze westerse kwaliteitsmedia de Verschrikkelijke, wil daar de onderwerping van Europa meevieren.

  2. Een dag geen vrhfstdt pesten? Net of deze dictator zou een dag overslaan om ons te pesten. Het is gewoon zijn enige bezigheid,en doel. EU burgers uitzuigen, en met idiote dictatoriale wetsvoorstellen pesten. Pesten en nog eens pesten.

      • nee, gemist. Maar daar lig ik niet wakker van hoor. Verdomme waar is mijn doos loramet 2mg.

Reacties zijn gesloten.