EU is niet Europa…

Afbeeldingsresultaat voor de ontvoering van europa

… en Europa is niet het eigendom van de EU

De naamsverwisseling is pure manipulatie. Telkens de EU (Europese Unie, die alles behalve een “Europese” unie is, bedoeld wordt, schrijft en spreekt men zeer bewust over “Europa”.

Europa bestaat uit 47 landen. De EU daarentegen slechts uit 28 en na de Brexit uit 27. “Europa” wordt in allerlei instanties en begrippen misbruikt om de EU machtiger en groter te laten lijken. Het ongeliefde “EU” wordt liefst vervangen door het “Europa”, geschikt voor elke invulling, waar niemand iets tegen in te brengen heeft. We moeten nu eenmaal als brave Europeanen aan één zeel trekken, nietwaar?

Het Vlaams Belang hamert al jààren op dezelfde nagel: de eerste video dateert van 2012. En dit jaar bracht hij zijn boek “De ontvoering van Europa” uit (zie onderaan).

1 gedachte op “EU is niet Europa…

  1. Deze hersenspoeling EU = Europa mag meer dan geslaagd genoemd worden en is volgens mij onomkeerbaar geworden.
    In navolging van de media, de politici – helaas, ook ‘onze’ politici – spreken de man en de vrouw in de straat altijd van Europa als ze de EU bedoelen. Lees hun teksten op de ‘sociale media’, de lezersreacties bij het Laatste Nieuws, enz.
    Dit gebruik is bijna ongemerkt zelfs officieel geworden, bij de verkiezingen voor de afgevaardigden van het EU-parlement worden wij opgeroepen om deel te nemen aan de “Europese verkiezingen” …

Reacties zijn gesloten.