EU = Hitler, Napoleon… dixit Boris Johnson

Voormalig burgemeester van Londen, Boris Johnson, vergelijkt de doeleinden en handelswijze van de EU met deze van Adolf Hitler.  “De EU wil een superstaat scheppen, naar voorbeeld van het probeersel van de Führer, die ook wou heersen over het hele Europese continent.” En hij stelt dat tijdens 2000 jaar Europese geschiedenis gedomineerd werd door mislukte pogingen het continent te verenigen.

“Napoleon, Hitler, verschillende mensen hebben het geprobeerd en telkens had het een tragisch einde”, citeert de krant The Sunday Telegraph (incl. video met 8 redenen voor een Brexit) Boris Johnson .  Er bestaat immers geen gemeenschappelijk idee van een Europa. Er bestaat geen gemeenschappelijke loyaliteit t.o.v. de EU.   “Er bestaat geen enkele overheid, die de burger respecteert of begrijpt. Dat is de oorzaak van een grote democratische leegte.”

Boris Johnson heeft zich helemaal in de Brexit campagne gesmeten.  Het wordt hem niet in dank afgenomen door de voorstanders van de EU.    Johnson heeft een gevoelige snaar geraakt bij de Britten.  Velen van hen vinden immers ook dat de EU te veel controle over hun dagelijkse leven gekregen heeft.  Hij appelleert aan hun patriottisme en wil hen zo overtuigen hun stem voor een Brexit uit te brengen op 23 juni.

Johnson wordt dikwijls door zijn politieke tegenstanders als een clown voorgesteld.  Nigel Farage van UKIP, die ook voor een Brexit campagne voert, vergelijkt Boris Johnson met Ronald Reagan.  Toen vond men ook dat hij een belachelijk mannetje was.  En hij bleek het als president helemaal niet slecht te doen.
Senior Tories back Boris Johnson

 

 

 

1 gedachte op “EU = Hitler, Napoleon… dixit Boris Johnson

 1. Inderdaad, Boris heeft gelijk want in Londen kunnen ze en moeten ze het ook weten. Boris zegt dan wel A, maar niet B!!!
  De wortels van de Franse revolutie als van Hitler en konsoorten lopen immers naar Londen.
  Recent waarschuwde Cameron voor een derde wereldoorlog. Het ging hier niet om een waarschuwing, maar om een openlijke bedreiging, gezien zowel WOI als WO II “geprepareerd” werden in Londen. Dit geldt ten andere ook voor de Franse revolutie.
  http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/brexit-could-trigger-world-war-7928607
  met citaat :
  “‘Brexit’ could trigger World War Three, warns David Cameron”(=einde citaat).
  Met Londen bedoelen we de banksters en de occulte mafia’s.
  Diezelfden die nu de drijvende krachten zijn achter de NWO, waarvan de EUSSR een instrument is. In die optiek is het dan ook logisch dat deze krachten zich verzetten tegen de Brexit.
  Het zou de voorstanders van de Brexit sieren moesten ze de volledige waarheid zeggen en schrijven. Een waarheid die niet ver af ligt van Londen, wel integendeel.
  Deze waarheid bevindt zich er midden in , in The City. Het centrum van de financiëel georganiseerde misdaad op wereld niveau.
  Dit wil dan ook zeggen dat de voorstanders van de Brexit zich in de eerste plaats moeten keren tegen The City!!! Het kankergezwel in de EUSSR.
  Het is echter minder gevaarlijker en populairder wat te lullen over Napoleon en over Den Dolf, waarbij men dan valselijk de waarheid verzwijgt.

Reacties zijn gesloten.