EU betaalt Palestijnse lonen zonder dat ervoor gewerkt moet worden

EUSSROp 5 december vroegen we uw hulp om mee naar de verdwenen 7 miljard euro te zoeken, die ergens tijdens de noeste arbeid in de EU-paleizen zoek geraakt is.

Bei seinen Ausflügen in die die palästinensischen Gebiete bekommt EU-Präsident José Manuel Barroso viel zu sehen. Zur selben Zeit versickern 1,4 Milliarden an europäischen Steuergeldern im Gaza-Streifen. (Foto: European Commission)

Barosso op werkbezoek in de Palestijnse gebieden. Geboeid luistert hij naar plannen, waarvoor EU-geld vandoen is. Foto: Eur. Com.

Tijdens onze speurtocht struikelden we over 1.4 miljard euro, die in het raam van het Pegasusproject, naar de Gazastrook versast werden.  1.4 miljard euro van ons belastinggeld, waarmee het Rekenhof bewijst dat hiermee het levensonderhoud van Palestijnen gefinancierd wordt – zonder enige tegenprestatie.  Want hiermee worden de lonen betaald van Palestijnse ambtenaren, die sinds zes jaar niet meer op hun werk verschenen.  In hun jobbeschrijving staat dat ze de burgerstaat Palestina dienden mee op te bouwen maar omwille van de ruzie tussen Hamas en Fatah zitten duizenden ambtenaren al zes jaar thuis met hun vingers te draaien.

Het geld wordt rechtstreeks aan hen uitbetaald want Hamas, zijnde een terreurorganisatie, wordt niet gequalificeerd als uitbetalingsinstelling.

Het Rekenhof heeft deze betalingen onacceptabel genoemd: het Pegasusprogramma dient om de Palestijnse bevolking te helpen en niet om ambtenaren, die niet werken, uit te betalen.

De EU verdedigt zich met de avontuurlijke reden dat deze betalingen een “politiek instrument” zijn om de twee-staten oplossing in leven te houden.  De Europese Commissie liet het Rekenhof weten dat zij “besloten had alle ambtenaren op de westelijke oever en in Gaza te betalen, ongeacht of deze al dan niet werken, wat sowieso quasi niet te achterhalen is.”

De Europese Commissie is  sinds 2011 (of vroeger)  van deze misbruiken op de hoogte.  Toen publiceerde zij een bericht dat 2.000 ambtenaren in de gezondheidssector op “stand by” stonden, maar gaf daarbij de informatie niet vrij dat deze door de EU betaald werden.

Daar de Palestijnen erin slaagden de EU ervan te overtuigen dat noch Hamas, noch Fatah te vertrouwen zijn, heeft de EU – tegen alle regels in – het “informele systeem” der betalingen toegepast.
Een “informeel systeem van betalingen aan staten” is een codewoord van de EU voor de werkelijkheid van massieve corruptie.

Zo kreeg een luxehotel in Gaza een BTW-vergoeding voor het bedrag van 2.5 miljoen euro.  De Europese belastingbetalers moesten voor een hotel betalen dat, zoals de controleurs bij een bezoek vaststelden, “amper in bedrijf” was.

Het b.g. schandaal vindt men terug tussen een reeks van krankzinnige verschuivingen van Europees belastinggeld naar Congo – 1 miljard euro (Van Rompuy trachtte dit in de doofpot te stoppen) en naar Egypte.  Het Rekenhof onderzoekt de verdwijning van 1 miljard euro – niemand weet wat er met dat geld gebeurd is.
Voor al deze bedragen, die door een niet door ons gekozen eurocratensekte in heel de wereld uitgestrooid wordt, hebben miljoenen Europeanen hard gewerkt.
Het is gewoon bedrog , verduistering op grote schaal en misbruik van vertrouwen tegenover de belastingbetaler.

Worden de verantwoordelijken gestraft?  Neen, integendeel.
Herman Van Rompuy kreeg de Karelsprijs voor zijn verdiensten ten bate van Europa.
De EU wordt elke dag meer een slechte cocktail van corruptie en byzantijnse pathos.  Een slag in het gezicht van alle democraten in Europa.

FT

Deutsche Wirtschaftsnachrichten; Vertaling en bewerking redactie Golfbrekers

 

4 gedachten over “EU betaalt Palestijnse lonen zonder dat ervoor gewerkt moet worden

  1. Wat is dat toch voor een organisatie, het kost ons fortuinen en brengt ons toch zo weinig op, wanneer gaan de mensen dat inzien, of zijn de meeste inwoners steke blind

  2. De gore EU potentaten verzinnen voor alles regeltjes. Stofzuiger mag nog maar 800 w hebben, snelheidsbeperking tot max 115 p/u. Grote en hoogte van de WC pot, en doorspoelbak. Wat we wel en niet mogen eten, de kleur van mijn vrouw haar teennagels, enz… Maar hun eigen financieel gesmos met totaal overbodige subsidies, steun, of uitgaven daar zijn geen regeltjes voor. Of vergis ik mij?

  3. en dan proberen ze ons wijs te maken dat er geen geld meer is voor onze pensioenen!

  4. En de NVA is voor nog meer Europa, en dus nog meer gefoefel, en nog minder rechten voor de Vlamingen

Reacties zijn gesloten.