Erdogan: totaal kierewiet

Volgens de Ottomaanse sultan maken de protesten in Turkije en Brazilië deel uit van een internationaal complot.

Premier Erdogan denkt dat ‘buitenlandse krachten’ achter de demonstraties in Turkije en Brazilië zittten. Hij beschuldigd onder andere de internationale media, zoals CNN. Ook grote banken zouden de protesten hebben opgestookt. Erdogan probeert op dit moment in verschillende plekken in Turkije zijn aanhangers wijs te maken dat er veel meer aan de hand is dan een groep demonstranten die protesteren.
Ook in Brazilië zijn op dit moment massademonstraties aan de gang. De onvrede is vooral gericht op de stijgende prijzen in het openbaar vervoer, de hoge belastingen en de enorme bedragen die worden uitgegeven aan de organisatie van het WK voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016.
De Turkse premier zei in Samsun tegen zijn aanhangers: ‘Hetzelfde spel wordt nu in Brazilië gespeeld. De symbolen zijn hetzelfde, de affiches zijn hetzelfde, Twitter en Facebook en de internationale media zijn dezelfde’.
Ondertussen zijn er nog steeds Turken die de straat op gaan. Zij demonstreren vooral in stilte. Zelfs in badplaatsen als Kusadası zie je mensen die in stilte door straten lopen en een Turkse vlag dragen.

http://turkije.blog.nl/