Er is geen stoppen aan

Er is geen stoppen aan

De volgende stap naar alles-controlerende staat werd genomen.  Binnen 9 maanden kan de fiscus inzage krijgen in alle belgische bankrekeningen.  Met terugwerkende kracht tot 2010.
De vraag is vanaf wanneer de staat zich ook kan bedienen van de tegoeden.  Een automatische overschrijving naar een bankrekening van het Ministerie van Financiën. Of misschien is de volgende, eerste stap een ‘verplichte’ volkslening voor gespaarde bedragen vanaf een positief saldo  van xxx euro?
Een kluis thuis zou binnenkort wel eens de beste investering kunnen zijn.
FVE

“Binnenkort heeft de fiscus er een nieuw wapen bij. Vanaf 1 mei 2014 zal het Centraal Aanspreekpunt (CAP) actief zijn, een databank met alle bankrekeningen van de Belgen. Dat schrijven De Standaard en L’Echo op basis van een publicatie in het Staatsblad.  De andere kranten nemen het bericht over.
Hooggeplaatste belastinginspecteurs zullen de databank onder strikte voorwaarden elektronisch kunnen raadplegen, enkel als er een duidelijk vermoeden van fiscale fraude bestaat. De belastingplichtige moet vooraf gewaarschuwd worden zodat hij zich kan verdedigen.
De banken krijgen tot 1 februari 2014 om de identiteit van hun klanten en hun rekeningnummers in 2010, 2011 en 2012 door te sturen naar de Nationale Bank. De gegevens over 2013 moeten uiterlijk op 31 maart binnen zijn. Hoeveel geld er op de rekening staat, moeten de banken niet zeggen.”
Bron: diverse media