Eng

Islamitisch jongetje wordt Facebook-hit met toespraak moskee Bergen op Zoom: ‘Ouders, bescherm ons!’

BERGEN OP ZOOM – Een islamitisch jongetje met een indrukwekkende woordenschat maakte deze week indruk in de El Feth Moskee in Bergen op Zoom. In een vijf minuten durende toespraak riep hij ouders in de zaal op om de islamitische normen en waarden te beschermen. “Jullie moeten ons islamitische opvoeding geven, anders zullen wij ten prooi vallen aan extreme stromingen”, luidt zijn boodschap.

Op de Facebook-pagina van Islaamtv Netherlands circuleren beelden van de speech van het jongetje. Duizenden mensen zijn onder de indruk van de speech. “Ik krijg er kippenvel van hoe hij zijn liefde voor de islam onder woorden weet te brengen”, schrijft iemand. “Ik heb met veel trots naar je geluisterd”, laat een ander weten.

Zelfverzekerd doet het jongetje in de Brabantse moskee zijn verhaal tegenover tientallen ouderen. “Want ik ben bang dat zoals het nu gaat, het ons niet gaat lukken. Wij moslimkinderen krijgen op dit moment niet genoeg geestelijke zorg. Jullie brengen ons naar sportverenigingen, maar jullie moeten ons juist islamitische normen en waarden bijbrengen.”

‘We moeten weer trots zijn’
De moslims in Nederland leven in een ingewikkeld milieu en krijgen veel te verduren, constateert de jonge Bergenaar. “Onze normen en waarden worden aangevallen. We moeten ons daar tegen wapenen. We moeten ons trots maken op het feit dat we moslim zijn. We moeten vaker met elkaar in gesprek gaan. Niet op straat of in een discotheek, maar hier: in een moskee. Juist in een moskee, waar verschillende nationaliteiten bij elkaar komen.”

Ten slotte roept de jonge spreker medemoslims op om niet bang te zijn in deze woelige tijden. “Het is verstandiger om kaarsen aan te steken, dan te klagen over de duisternis”, besluit hij.

Negatieve reacties
Hoewel de jongen op Facebook veel complimenten oogst, is niet iedereen even enthousiast. Verschillende lezers van Omroep Brabant en BN DeStem denken dat de jongen zijn toespraak niet zelf heeft geschreven. “Brainwashed op die leeftijd. Sneu”, schrijft Ron van Putten. Een ander vult aan: “Ronduit schandalig dat het geloof er schijnbaar al zo jong in gestampt wordt.”

Vanwege de commotie heeft Islaamtv Netherlands besloten de toespraak van Facebook te halen. “Het kreeg een extreme impact op het leven van de jongeman en zijn familie. Na overleg met de ouders, moskee en de jongen zelf is besloten om het filmpje, omwille van de jonge broeder zelf, te verwijderen.” (cc Omroep Brabant)

Deze ‘Nederlandse’ snotneus heeft nu al het engste fragment van 2016 op z’n naam staan, als hij in een moskee-preek tegenover de aanwezige ouders preekt dat hij en zijn vriendjes op een islamitische manier opgevoed willen worden. “Onze normen en waarden worden aangevallen. Jullie zijn dus verplicht ons hier tegen te beschermen. Om ons trots te maken op het feit dat wij moslim zijn. (…)” Zin in de toekomst!

Geplaatst door GeenStijl op dinsdag 2 februari 2016

 

 

9 gedachten over “Eng

  1. Ik kreeg helemaal geen kippenvel van dat klein geneuk. Ik heb eerder een gevoel van medelijden . Zijn godsdienst neemt zijn jeugd af , zonder zorgen spelen met zijn leeftijdgenoten …in deze woelige tijden …wie zou die veroorzaakt hebben ?
    Een Islamitische opvoeding geven , die van IS of Soenieten de alabieten , de rooiebieten , de kustmentieten . Ik denk dat ze het zelf niet meer weten . Dat broekventje heeft veel geoefend…sommige woorden en uitdrukkingen passen niet bij zijn leeftijd

  2. Hamvraag is en blijft als ze zo ‘n grote schrik hebben van extreme stromingen waarom komen ze dan allemaal naar hier ?

  3. Ik vind dit klein pretentieus kutmarokkaantje met zijn vingertje in de lucht doodeng. Vandaag zullen veel mensen hem “zielig” vinden, morgen is hij onze onderdrukker. Dit is een onomstotelijk bewijs van misbruik van ons westers systeem. Weg ermee!

  4. Eigenlijk was dit filmpje (zoals zovele geheime activiteiten van de moslims) niet voor onze ogen bedoeld: “Vanwege de commotie heeft Islaamtv Netherlands besloten de toespraak van Facebook te halen. “Het kreeg een extreme impact op het leven van de jongeman en zijn familie. Na overleg met de ouders, moskee en de jongen zelf is besloten om het filmpje, omwille van de jonge broeder zelf, te verwijderen.” (Bron: Omroep Brabant NL)

Reacties zijn gesloten.