Energiekoe

El gas de las vacas puede alimentar un motor

Vergeet windmolens en zonnecellen.  We kunnen de energievoorziening een steuntje in de rug geven door de winderigheid van de koeien nuttig te gebruiken.  Ieder zijn energiekoe. Een koe produceert methaangas in de magen, gas dat nuttig gebruikt kan worden om in energie om te zetten.

De koeienrugzak van het Argentijnse landbouwinstituut INTA kan via een slangetje in de maag van de koe dagelijks tussen de 100 en 200 liter gas (tot 300 liter volgens de video)  opvangen die de koe per dag produceert.

4 gedachten over “Energiekoe

  1. Dat maakt mij een beetje ongerust ! Ik hoop maar dat “groen” geen gekke ideeen krijgt en dat project gaat gebruiken voor hun verkiezings progamma . Ik wil niet rondlopen met een zak op mijn rug !

  2. Dat methaangas stinkt enorm. Als de spijsvertering van een koe het laat afweten, zwelt haar pens erg op en ziet het beest af. Er wordt dan een buisje door de buikwand heen tot in één van de magen geduwd waarlangs het gas kan ontsnappen. Als dat binnen in de stal gebeurt, is het zaak zo snel mogelijk naar buiten te rennen…

  3. Het is wel interessant om deze clip te bekijken via youtube (enkel drukken op de rechterbenedenhoek) om aldus de 10 venstertjes nà het eind van het primair clipje eveneens te bekijken over dit onderwerp. (of de methodes om die gassen op te vangen…wél zullen werken-in-de-praktijk… is een àndere zaak. 🙂

  4. Correcte partijen kunnen ook enorm stinken in hun geloofwaardigheid , rechtvaardigheid en scharrelzucht . Het kleine VB buisje dat in hun verstand wordt gestoken om ze te ontlasten van hun waanzin en mafia praktijken helpt niets Ze blijven hard stinken tot in de eeuwigheid “amen”

Reacties zijn gesloten.