En dan durft men beweren dat onze buren gierig zijn

Immigranten krijgen tot hun dood €600 per maand

Run op luxe vertrekpremie

Onder Turken en Surinamers  is een ware run ontstaan op de volledig betaalde en verzorgde terugkeerregeling die Nederland immigranten aanbiedt. Vanaf eind juni wordt de Remigratiewet namelijk versoberd en moeten allochtonen zelf opdraaien voor de kosten van een terugkeer naar hun vaderland.

Nu is het nog zo dat allochtonen van 45 jaar of ouder die minimaal een half jaar een uitkering krijgen, op kosten van de belastingbetaler kunnen terugkeren naar hun vaderland. De Nederlandse staat betaalt dan de tickets en de verhuiskosten voor hun hele gezin. Ook krijgt de migrant tot aan zijn dood een maandelijkse uitkering van zo’n 600 euro- of hij nou een baan heeft of niet.

Een ruime Kamermeerderheid besloot onlangs om de wet flink te versoberen. De minimumleeftijd om voor de regeling in aanmerking te komen, stijgt deze zomer naar 55 jaar, en de verhuis- en reiskosten worden niet langer vergoed.

Het aantal aanvragen van immigranten die nog van de oude regeling willen profiteren is flink gestegen. ,,We hebben 2333 aanvragen in behandeling genomen, tegen 1839 in 2012″, zegt een woordvoerder van de Sociale Verzekeringsbank tegen het AD. De verwachting is dat dat aantal de komende maanden nog verder toeneemt.

Onder Marokkanen is de regeling minder in trek dan bij Surinamers en Turken. Dat is vooral omdat het economisch perspectief en het zorgstelsel in Marokko minder gunstig is.

De Telegraaf met video

1 gedachte op “En dan durft men beweren dat onze buren gierig zijn

  1. Wat is het leven van een vreemdeling in Nederland toch mooi het is tijd dat het stopt zo snel mogelijk Geert Wilders in de regering

Reacties zijn gesloten.