Eindelijk… het tv-landschap past zich aan

Halal-soap in de maak

Het culturele landschap wordt binnenkort uitgebreid met de eerste soapserie met alleen maar mannen erin. De serie wordt tijdens de Ramadan in Egypte de kabel opgeslingerd, zo bericht Bloomberg.

De show is bedoeld als een “schoner en meer conservatieve versie van kunst”, zoals de regisseur van de serie niet al te bescheiden kon vertellen. “We maken kunst en drama zonder Allah boos te maken of de islamitische regels te schenden.”

Alle medewerkers van de serie zijn man. De serie draait om een groep mannen (…verrassing!) die op een terrasje allemaal verschillende onderwerpen bespreken.

Uiteraard was Egypte al op de goede weg.  Er worden nu reeds halal-uitzendingen geproduceerd, weliswaar mogen vrouwen daar nog in optreden, maar dan wel in  niet-provocatieve kleding.  Een kapster of schminkster kunnen ze zich daar besparen.  U hoeft het filmpje niet uit te kijken, al is het wel spijtig want dan mist u hun boeiende uiteenzetting over vrouwenrechten in Egypte.

 

Eén gedachte over “Eindelijk… het tv-landschap past zich aan

  1. Muslim women ? wie kan dat met zekerheid zeggen ,waar is het bewijs dat het inderdaad vrouwen zijn. Hoe moeten we ons vergewissen ? De enigste manier die ons rest is “gaan voelen” maar dat bestaat de kans dat wij botsen met de wet op de privacy , mensenrechtenorganisaties , justitie , Youssef le Blanche centrum , de Koran enz , enz…. behalve de mensenplichtenorganisatie , maar die bestaat spijtig genoeg niet . Alhoewel we leven in een maatschappij waar alles mag en moet kunnen ! is een dergelijke simpele test die soms noodzakelijk is uitgesloten .

Reacties zijn gesloten.