Eindelijk: EU bindt strijd aan met uitheemse soorten

Wat dacht U?    Dat de EU door een wolk realiteitsgas geraakt werd? 

Het gaat slechts om diersoorten die hier niet welkom zijn.  Beestjes zoals de tijgermug, of roodwangschildpadjes, of Vlaamse leeuwen.    Het plan zou nochtans met een kleine correctie zeer  welkom zijn.  Wij doen een suggestie; gemakkelijkheidshalve plaatsen wij die in het feestelijk EU-blauw.

“BRUSSEL –

De Europese Commissie bindt de strijd aan met niet-inheemse planten- en dier nievanhhiersoorten. Veel van deze soorten vormen een gevaar voor Europese soorten en brengen ecosystemen (… en alle andere systemen) uit balans, constateert Brussel.

Bovendien veroorzaken uitheemse soorten jaarlijks voor meer dan 12 miljard euro (… en mee )aan schade, schat Brussel. Daaronder vallen bijvoorbeeld medische kosten als gevolg van een prik van een tijgermug mes, exotische ziektes of schade aan bv. gebouwen , openbaar vervoer, bijkomende en gewassen kosten voor onderwijs, sociale ondersteuning en veiligheid.  

Dus wil het dagelijks bestuur van de EU samen met de lidstaten een lijst gaan opstellen met de soorten die de grootste bedreiging zijn voor de Europese natuur. cultuurMaandag presenteerde Europees commissaris Janez Potocnik de plannen.” Wij willen graag onze plannen voorleggen.

Geen dank.  Graag tot Uw dienst.

Redactie Golfbrekers

 

1 gedachte op “Eindelijk: EU bindt strijd aan met uitheemse soorten

  1. Nievanhiersoorten zoals de kopvoddermug ,bruinwanggenschildpad en de burkaplant vormen inderdaad een bedreiging voor onze westerse flora en fauna . Vooral die vernoemde schildpaddensoort , ze zijn bijzonder traag . Ze kruipen doelloos rond en doen niets anders dan vreten aan onze gezonde gewassen . De burkaplant of Obscura Bourkandus is een lelijke plant die in het wild groeit en onze madeliefjes en dergelijke wulpse vriendelijke plantjes totaal ontsieren in onze mooie grasgroene lenteweide . Voor de kopvoddermug bestaat er nog geen afdoende verweermiddel ! Ze vormen een bedreiging omdat ze meer nesten kweken en talrijker worden . Voorlopig doen ze nog geen pijn omdat ze vooral met hun ogen steken .

Reacties zijn gesloten.