Niet Assad, wel ‘rebellen’ verantwoordelijk voor gasaanval

Bevrijde Italiaanse journalist en belgische schrijver Pierre Piccinin bevestigen: niet Assad, maar wel de ‘rebellen’-vriendjes van Obama zijn verantwoordelijk voor de gasaanval in Syrië.

 

 

6 gedachten over “Niet Assad, wel ‘rebellen’ verantwoordelijk voor gasaanval

 1. Hij zegt NIET dat de rebellen het gedaan hebben, waarvan hij trouwens zelf deel van uitmaakt.

  • Op alle tv-kanalen, in alle kranten zegt hij dat vandaag wel degelijk. En dat hij van de rebellen deel uitmaakt… is een conclusie die nog niemand gemaakt heeft.

 2. Dan versta ik geen frans meer. Op de vraag ‘U zegt dat het niet het leger, maar wel de rebellen zijn geweest die het gifgas gebruikt hebben’ antwoordt hij: ‘Ce n’est pas exactement ce que j’ai dit’, en later zegt hij steeds het Vrije Syrische Leger ‘férocement’ te hebben gesteund. En het VSL is één van de vele opstandelingengroepen.

  • U moet het verder verloop van het gesprek volgen en alle andere interviews die hij en de Italiaanse journalist gegeven hebben. Hij zegt ook dat hij moest wachten om een verklaring af te leggen tot de Italiaanse journalist dit bij La Stampa had gedaan. Als zelfs onze nullenzender en vtm dit brengen dan gaan wij ervan uit dat wij hem goed begrepen hebben.

 3. Voor alle duidelijkheid en indien er nog mensen zijn die geen of niet genoeg Frans beheersen om deze video te begrijpen volgt hier het stukje met vertaling waarop Pierre Piccinin duidelijk zegt dat Assad geen gas heeft gebruikt, het begint rond 00.46:

  “…Effectivement c’est un devoir moral que nous avons, Dominico et moi, de le dire : ce n’est pas le gouvernement de Bashar al Assad qui a utilisé des gaz sarin ou autre gaz de combat dans la banlieu de…….ça nous en sommes certains suite à des conversations que nous avons surprises, même s’il m’en coûte de le dire…”

  Inderdaad het is onze morele plicht, van Dominico en mezelf, om het te zeggen, zelfs al zal het ons duur te staan komen: het zijn niet de regeringstroepen van Bashar al Assad die sarin gas of andere gassen gebruikt hebben in de omgeving van…..daarvan zijn we zeker volgens de gesprekken die we toevallig hebben gehoord….

 4. Heel eigenaardig;

  Er werd door veel landen positief gereageerd op het voorstel van Poetin om het chemisch arsenaal onder internationaal toezicht te plaatsen. De rebellen echter zagen het voorstel niet zitten:

  “De oppositie tegen de regering van de Syrische president Bashar al-Assad was niet positief over het voorstel. Het geeft Assad alleen maar meer gelegenheid om meer mensen te doden, vindt de coalitie”.
  http://www.hln.be/hln/nl/9556/Opstand-in-Midden-Oosten/article/detail/1701780/2013/09/10/Positieve-reacties-op-Russisch-voorstel-Syrie.dhtml

Reacties zijn gesloten.