Einde EU-verhaal?

fly2Einde EU-verhaal?

De gevolgen van deze misdaad, begaan door de EU, zou wel eens katastrofale gevolgen kunnen hebben. Bij de eerste aardschok worden de mensen, die het overleven,  dan wel wakker geschud, de schade wordt pas achteraf opgemeten. In dit geval zou de schade wel eens enorme afmetingen kunnen aannemen.

Zullen in de bedreigde landen als Italië, Spanje, Portugal, Ierland en zelfs de overige landen, de spaarders hun rekeningen leeghalen? Na wat dit weekend in Cyprus is gebeurd zal het in elk geval de burger niet gerust stellen. Als dàt gebeurt, hoe zullen de Europese beurzen reageren? Wat zullen de gevolgen voor de banken zelf zijn?

Niets goeds, valt te vrezen. Vooral omdat de voorzitter persoonlijk deze wandaad op de Vlaamse televisie komt goedpraten.  Dan kunnen wij er rustig uit besluiten dat ons hetzelfde lot kan te beurt vallen als de Cyprioten. Trouwens de Duitse minister van financiën sluit dergelijke diefstal voor niemand van de EU uit.

Geen geruststellende gedachte. Niet voor onze spaarcenten, maar evenmin voor wat met de EU te gebeuren staat. Ik kan me voorstellen dat dit het vertrouwen van de investeerders in de unie zwaar heeft geschokt. Niemand zal verwonderd zijn wanneer deze laatsten hier zo snel mogelijk zullen verdwijnen. De enkelen, die in Cyprus nog investeerden, zijn al op de hoogte. Hoe meer de unie in geldnood komt, nu 217 miljard euro onbetaalde rekeningen, hoe groter het risico dat hier precies hetzelfde gebeurt.

Als ten gevolge van deze miskleun de EU, de eurozone en de euro uit mekaar spat is de schade na deze aardbeving niet te overzien. Overleeft de unie dit drama, dan is het de hoogste tijd om dat monster in 2014 weg te stemmen. Dat kan in Vlaanderen alleen door te stemmen op het Vlaams Belang. Tijd dat de kiezer klaar wakker wordt en zijn vooroordelen tegenover die partij opzij zet. Zijn eigen spaargeld ten bate!

De vlieg

4 gedachten over “Einde EU-verhaal?

 1. Misschien moet men eens nagaan hoeveel transfers(voorkennis) er gebeurd zijn voor dit officieel werd, en van wie… want Cyprus blijkt een paradijs te zijn voor al wat niet eerlijk verdiend is.
  Naar de toekomst toe zullen we onze spaarcenten terug onder de matras moeten steken wat dat blijkt veiliger te zijn dat het te deponeren op een bank.

  • Geld onder het hoofdkussen ? Vergeet het .
   Cash geld zal verdwijnen , alles electronisch en traceerbaar .
   Spaarrekeningen waarbij men enkel nog overschrijvingen kan verrichten bestaan nu al , en bij andere is het al moeilijk (op voorhand aanvragen en een week wachten) om cash geld te verkrijgen .
   Vluchten zal weldra niet meer kunnen , de dictatuur is in de maak .

 2. Bij het abvv stonden geen rookmelders Maar dat was naar ‘t schijnt zwart geld. Het is me wat met de pakbonden en aanverwanten.

Reacties zijn gesloten.