Eigen wapens eerst

Afbeeldingsresultaat voor turkish defenceDe Turkse militaire overheid is gastheer van een inter-nationale defensie beurs met deelnemers uit meer dan 50 landen en 800 bedrijven.
Turkije wil minder afhankelijk worden van buiten-landse wapens en zet zich in voor binnenlandse productie.

Het wil één van de top tien landen worden op het gebied van technologie en productie.  Het wil zijn wapenexport naar andere landen uitbreiden.  Het heeft een omzet van 60 miljard per jaar en een exportcijfer van 1.7 miljoen dollar, goed voor een toename van de binnenlandse defensie-industrie van 24% 15 jaar geleden, tot 60% vandaag.  Komt erbij dat ze wapens nodig hebben tegen het ‘terrorisme’, m.n. de geplande bezetting van Noord-Syrië en  –  het motto:” de enige goede Koerd is een dode Koerd” indachtig –   de uitroeiing van alle Koerden – of het nu Turkse, Syrische of Iraakse zijn.

Intussen mijden toeristen de Turkse stranden.  Zonneolie werd vervangen door wapenolie.

Met de Brexit in het vizier ging Theresa May in januari al zoete broodjes bakken bij de Verheven Leider.  De vijand van mijn vijand… juist.

Turkey’s Arms Industry Expands at Home and Abroad

“In January 2017, Turkey hosted British Prime Minister Theresa May. During her visit, among other things, she negotiated a deal worth more than £100 million to help build Turkey’s first indigenous jet fighter, the planned fifth-generation all-weather TFX air superiority jet.”

 

The Defence Industry: Turkey’s Secret Economic Weapon

 

 

1 gedachte op “Eigen wapens eerst

  1. Het kromzwaard was een geducht wapen van de turken Spijtig dat ze zich ook hebben gemoderniseerd

Reacties zijn gesloten.