“Eigen volk eerst” mag in … Nigeria!

In Europa worden we overspoeld met reclame waarin duidelijk gemaakt wordt hoe onze toekomst er moet uitzien. Bv. in het V.K., waar donkergetinte mensen ca. 3% van het totaal der bevolking uitmaken, is hun tegenwoordigheid in tv-reclamefilmpjes ca. 50%. Ook in het land b. Af en toe doen we ‘s avonds bij de tv de moeite hun “inclusiviteits- en diversiteitsstreven” eens op te tellen: laatst een opdringerig filmpje waarin 5 van de 8 acteurs geen blanken of mensen uit het Verre Oosten waren. 5 van de 8. Zou het kunnen dat de koopkracht van een minderheid – negers en Arabieren – dermate groot is, dat zij om die reden oververtegenwoordigd zijn in reclamefilmpjes?

In Nigeria houden ze zich niet met politieke correctheid bezig. Waarom zouden ze ook? Wordt er één doos waspoeder of een ijskast meer verkocht omdat blije blanke gezichten het te verkopen product mee aanprijzen?

In het filmpje ziet u op 0’51” een officiële aankondiging van de Nigeriaanse regering, van het ministerie van informatie & cultuur, waarin bekend gemaakt wordt dat buitenlandse modellen en mensen die reclameboodschappen inspreken vanaf 1 oktober niet meer zullen toegelaten worden. Hadden wij maar eenzelfde fierheid… of gewoon ouderwets gezond verstand.

Lees ook de reacties onderaan… bv. deze over de Titanic…

Eén gedachte over ““Eigen volk eerst” mag in … Nigeria!

  1. Sommige en de meeste Afrikaanse landen stellen de eigen identiteit boven alles. Deze landen zijn niet los te koppelen van corruptie en wanbeheer maar ze houden tenminste de buitenlandse poco’s buiten hun land. Hun vaderlandsliefde is ongekunsteld en een voorbeeld voor onze westerse denkwereld die zich laat leiden door de linkse idiologie en er waarschijnlijk ten onder zal van gaan. Om het met Gezelle te zeggen waar is onze ouderen fierheid heen.
    We weten uit de geschiedenis dat heel wat beschavingen verdwenen zijn door wangedrag. Is het nu onze beurt ?

Reacties zijn gesloten.