Eigen schuld, dikke bult

De PVDA is té rechts volgens de volgelingen van Mohammed.  Daarom gaan ze zelf het heft in handen nemen, met een moslimpartij.

Rotterdam is binnenkort een nieuwe partij rijker. De islamitische gemeenschap is namelijk druk bezig met de oprichting van een lokale moslimpartij. Volgens het Algemeen Dagblad willen de aanstormende politici 19 maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Bij de oprichting is Mohamed Talbi betrokken, die vroeger namens de PvdA in de gemeenteraad zat. Volgens hem is het initiatief mede ontstaan door de ‘rechtse’ koers van de Partij van de Arbeid, die vroeger op veel steun van Nederlandse moslims kon rekenen. “Uit gesprekken die we de afgelopen 2 jaar hebben gevoerd, blijkt dat de behoefte aan een eigen politieke partij groot is.”

Men is dus al maanden op zoek naar draagvlak onder de circa 90.000 geloofsbroeders van Turkse, Marokkaanse, Pakistaanse en Somalische afkomst in multicultureel Rotterdam.

Volgens de krant kan de oprichting van de partij grote gevolgen hebben voor de sociaaldemocraten. De PvdA had bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen 14 zetels, 4 daarvan dankte de partij aan moslims die op de partij hadden gestemd.

In 2012 werd zijn nationale voorganger, Nederlandse Moslim Partij, opgeheven.

FT