Egypte: de christenen betalen het gelag

Egypte: de christenen betalen het gelag

Na de ontruiming van de verzetshaarden der Moslimbroeders werd er een weerloze zondebok gekozen: de christenen.  De woede en de haat kon blijkbaar slechts met bloed gestild worden.
In de steden Suhag, Fayum , Beni Suef en op het schiereiland Sinaï werden christelijke kerken aangevallen.   In Suhag wapperde de zwarte vlag van de dood, van Al Qaeda, op het dak van de kerk.  Ook daar vielen er doden.
Brandbommen in de Mar Gergiss-kerk in Sohag, brandstichting in twee kerken in de provincie El-Minya. Minstens drie kerken werden volledig in de as gelegd.  Ook winkels en handelszaken van christenen werden het mikpunt van de Moslimbroeders.

islam-in-the-usa-11Al-Qaeda-leider Ayman al-Zawahiri had de Egyptische christenen immers ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de val van Mursi op 3 juli.  Hij vergeet erbij te vermelden dat 33 miljoen Egyptenaren de onbekwame, fanatieke moslim Mursi wilden zien aftreden.

El-Baradei deed wat we van hem gewend zijn: als het precair wordt, dan trekt hij zich terug.  Hij kan “niet meer de verantwoordelijkheid meedragen van beslissingen waarmee hij het niet eens is”.  De politie zou de protestkampen niet met geweld mogen ontruimd hebben.  Niet alle vredevolle alternatieven werden geprobeerd…

Wat dacht hij dan te doen?  Te wachten tot de Moslimbroeders vreedzaam het roer in eigen hand nemen om dan een vredevolle islamitische Allahstaat op te richten?  De Moslimbroeders werden uitgenodigd tot een regering van nationale eenheid.  Ze werden herhaaldelijk  gewaarschuwd dat het gedaan moest zijn met het destabiliseren van het land.

Oh ja, de VS, de VN, de EU, ze waren er allemaal als de kippen bij om de toestand te veroordelen.  Het geweld… nietwaar, daar kunnen ze niet tegen.  Toch niet als het om geweld gaat dat tegen de huidige doctrines indruist.   En ze roepen unisono op te stoppen met ‘het geweld’.  Maar wij horen geen enkele oproep ter bescherming van de christenen, om hen niet langer te vermoorden, hun kerken niet in de fik te steken.  Catherine Ashton heeft zich nog niet gaan vergewissen dat de veiligheid van de christenen niet in het gedrang komt.  Ze heeft het samen met de rest van de b.g. huichelaars te druk met bezorgd zijn om Mursi en zijn terreurbroeders. De EU wil de uitzonderingstoestand onmiddellijk opgeheven zien, want de Egyptenaren hebben het recht vreedzaam te betogen…

De anti-christenen-furie van de islam is nog lang niet uitgewoed.  Het gebeurt overal in de Prachtlanden, waar de godsdienst van de vrede aan de macht is of zich op veroveringstocht bevindt.  Met toestemming en goedkeuring van het Westen.

Islam en vrede, een contradictio in terminis.

FT

9 gedachten over “Egypte: de christenen betalen het gelag

 1. In de Ochtend blikte de correspondent ook tevreden terug: “Het was al bij al een rustige nacht. Er werden enkel wat politiekantoren en kerken in brand gestoken”

 2. Ook Catherine Ashton vertegenwoordigd de wereldhandel en dient de belangen van de wapenindustrie, want oorlog in al zijn vormen is economie.

 3. De christelijke kerken in brand steken dat mogen ze doen, en ook de kopken vermoorden is toegelaten, maar wij mogen ze niet teveel met een scheef oog bekijken of het is miserie

 4. Naast de vier kerken en het politiekantoor dat in brand werd gestoken verzwijgt men ook de moorden op de voltallige bezetting van het politiekantoor en een ongekend aantal doden in de kerken. Het neerschieten van een 10-jarig meisje, dat terugkwam van een bijbelles, kreeg evenmin aandacht.
  Verder zouden in de versterkte moslimbroederenclaves tenminste 80 mensen vermoord zijn die werden aanzien als politiespionnen, of die de enclaves wilden ontvluchten.
  Sharia-folteringen en verminkingen werden er meermalen toegepast. Verkrachtingen waren er dagelijkse kost – Raymond Ibrahim, Frontpage.

 5. je zal maar een christen of een ongelovige zijn in een islam land ………maar ja kijk wat hier gebeurt …….hier eisen ze ook steeds meer ……

 6. Obama staat met de mond vol tanden, en dat is erg als je niets anders kunt dan het uitleggen. Wat heeft hij dit weer mooi voor mekaar in Egypte…

 7. Men moet geen racist zijn om zich terecht te beschermen tegen het moslimgeweld . Hoog tijd dat het westen maatregelen neemt om de volksvreemde en gevaarlijke zgz. godsdienst te bekampen . Zijn wij te laf om te erkennen dat wereldheerschappij hun opzet is . Optreden zou zelfverdediging zijn.

 8. hoelang nog vooraleer het gebeuren in Egypte zal overwaaien naar Belgié , Het lijkt wel of het westen in zijn broek doet als ze het woord Islam nog maar horen.

Reacties zijn gesloten.