Effectiever dan bommen

Afbeeldingsresultaat voor syria sanctions

… We blijven het herhalen: door deze meedogenloze houding – sancties – dwingt men de Syrische overheid in de armen van Rusland en Iran, niet alleen voor hun militaire inzet, maar ook voor levensnoodzakelijke zaken, zoals medicijnen en herstel van de infrastructuur. Dat verschillende Arabische landen zich niet langer laten chanteren, valt niet in goede aarde. Benieuwd of en hoe ze hun Koerdische vriendjes, het SDF, gaan bestraffen als ze brandstof voor de regeringsvoertuigen verkopen, die op hun verzoek ingingen en in Manbij als buffer tegen Erdogan optreden.


Intussen circuleert er “fake news” op een door de “rebellen” gehackte webstek, waarbij Syrische vluchtelingen afgeraden worden naar huis terug te keren en voor waarheid verkondigd wordt dat de Syrische bevolking noodgedwongen naar het paradijs Idlib trekt om daar olie en gas te gaan aankopen vermits dit in regeringsgebied niet of nauwelijks te krijgen is. (We citeren: “…far more that what Assad can ever provide…” – Ned.: “veel meer dan dat wat Assad ooit kan voorzien”)

Dat er tekorten zijn, dat er nog veel miserie is, dat er eventueel gerantsoeneerd moet worden, is logisch bij alle sancties die de Syrische bevolking ten deel vallen door de VSA, de EU, de VN en individuele landen die er maar al te graag nog een schepje bovenop doen, maar Idlibistan, los van het gevaar, zowaar als een tuin van Eden proberen te verkopen kan toch geen enkel zinnig mens geloven. (zie enkele video’s onderaan) Bovendien werd een oproep gelanceerd om de eventuele Italiaanse plannen voor de heropening van een ambassade in Damascus tegen te werken.

The Syria Campaign

22 januari om 15:14 ·

— Call to action —

Friends,

Last week Italy’s foreign minister said his government is considering reopening its embassy in Damascus.

Unless we stop it, Italy will become the first European country to normalise relations with the Assad regime, despite it being under EU sanctions for its well-documented war crimes and crimes against humanity.

Enzo Moavero Milanesi, Italy’s foreign minister, thinks his comment will fly under the radar because the world’s attention is shifting away from Syria — but if we act now we can change that. Let’s flood the Foreign Ministry with messages and force them to publicly pledge that they will not reopen the embassy and legitimise Assad’s crimes.

Use this link to tell Italy: No shaking hands with war criminals https://act.thesyriacampaign.org/lett…/italy-normalisation/…

1 gedachte op “Effectiever dan bommen

  1. In een buurland van Syrië heeft de ambassadeur van Qatar, in november en december, telkens 15 miljoen dollar in cash naar de Gazastrook gebracht. Het geld was bestemd voor de betaling van de salarissen van de overheidsfunctionarissen van Hamas. De overhandiging ging telkens gepaard met een hoop voorwaarden die door Israël aan Hamas werden opgelegd.
    De derde betaling moest deze maand plaats hebben maar werd telkens door Israël tegen gehouden, tot het uiteindelijk zijn fiat gaf.

    Nu ging Hamas dwars liggen en weigerde het geld, ze willen zich niet langer laten vernederen door de Israëlische voorwaarden. Hun eer is hen meer waard dan de 15 miljoen dollar.

Reacties zijn gesloten.