Een bizar fietsongeluk

lovenaarA2Op 31 mei 2015 meldden de media het fietsongeluk van de Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken in de Haute Savoie (Frankrijk). Na het ongeval werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in Genève.
Kerry verbleef op dat ogenblik in deze Zwitserse stad  voor onderhandelingen met de Iraanse autoriteiten en zou op 01.06.2015 doorvliegen naar Spanje.

Naar verluidt werd Kerry met een speciaal vliegtuig naar Boston overgevlogen voor een chirurgische ingreep. Inderdaad niet ‘zomaar’ een vliegtuig; de kosten voor zijn repatriëring zouden niet minder dan 250.000 US dollar bedragen.

“The White House sent a massive “specially-equipped” C-17 airplane (used to carrying over 100 combat troops and equipment into battle) to fly him to Boston for surgery.”

Dure knoken heeft die Kerry.  Men kan dan ook de vraag stellen of een gebroken dijbeen – niets levendbedreigend zoals bv. een hersenbloeding, een hartaandoening…  deze massale ontplooiing van manschappen en materiaal waard was.

Gezien de aard van de “officiële versie over oorzaak der kwetsuren” – een fietsongeluk in Frankrijk – terwijl hij verbleef in Genève, Zwitserland, de blijkbaar zeer drukke agenda van Kerry en de ingezette  middelen door het Amerikaanse leger, lijkt het niet onmogelijk dat er hier meer aan de hand geweest is.

Vermoedens dat het hier niet ging om een fietsongeluk werden reeds op 1 juni geuit: Kerry zou in werkelijkheid bij een mislukte moordaanslag bijna het leven ingeschoten hebben.    Kerry zou zich naar een Franse militaire basis in het Moezel departement begeven hebben om er een “ISIS leider” te ontmoeten, voor een “strategisch gesprek”,  een geplande ontmoeting met Gulmurod Khalimov, een voormalige leider van OMON, Tajikistan, getraind in anti-terreurtechnieken door het Amerikaanse leger, die in april van dit jaar naar ISIS overliep.

Over de  schietpartij worden er echter geen details verstrekt. Het feit dat dit wordt doodgezwegen zegt veel, daar waar de media wel uitvoerig berichtten met  ellenlange artikels en foto’s over het “fietsongeluk”, alsof het om een geliefde potentiële Gele-Truidrager ging.  Een “non-event” als “cover-up”?
Bovendien, het lijkt toch enigszins bizar dat een Amerikaanse buitenlandminister gaat fietsen terwijl hij normaal niet buiten kan komen zonder de begeleiding van een uitgebreide brigade veiligheidsagenten!

Als het inderdaad om een aanslag ging op een Franse luchtmachtbasis en de dader behoort tot ISIS, dan zit men met een enorm probleem. Gaan er binnenkort enkele vervelende getuigen een spijtig ongeval krijgen, ten onder gaan aan een ongeneeslijke ziekte of zullen ze zelf de stap zetten om uit dit tranendal te verdwijnen?

Lovenaar

 

 

 

 

 

3 gedachten over “Een bizar fietsongeluk

  1. Diverse links werken niet.
    Verder zie ik er geen graten in: op een foto op vrtnieuws zie ik hem in zeer professionele outfit op de fiets, in het wiel gevolgd door een meute moto’s en camera’s, zoals je zou verwachten van een verwoede fietser van dat nivo.
    Ook kwam de dure vlieger niet uit Amerika maar uit de US legerbasis in Ramstein, D, en mss zou het sowieso naar de VS vliegen voor de noodzakelijke legerbevoorrading met CocaCola, hamburgers en Playboys.

Reacties zijn gesloten.