Een open deur ingestampt

Je hoeft slechts naar een ‘duidings’programma van de even linkse TV-zenders te kijken om één dezer linkse betweters als “experten” aan het woord te bekijken en beluisteren. Over eender welk thema: cultuur, onderwijs, media, mensenrechten, politiek, milieu, landverdediging, immigratie, gezondheid, doemdenkenspecialisatie… Tot vervelens toe. De kans dat een rechts of conservatief-denkende academicus geraadpleegd wordt is even groot als de vondst van een originele Gucci sacoche bij het kraam van de handtassenverkoper op de markt.

Linkse academici hebben aan onze universiteiten de touwtjes in handen. Dat ondergraaft de betrouwbaarheid van de wetenschap, stelt de Leuvense filosoof Andreas De Block.

Filosoof Andreas De Block is niet vies van een knuppel in het hoenderhok. Als we onze universiteiten geloofwaardiger willen maken, hebben we nood aan meer rechtse onderzoekers, poneert hij. Maken we dan beter niet meteen korte metten met al die leerstoelen die worden gesponsord door bedrijven en organisaties?

Volg bruggetje naar artikel in De Standaard: ‘We hebben aan de universiteit meer rechts onderzoek en meer rechtse onderzoekers nodig’ | De Standaard

Ter kennismaking met de leerstof van Andreas De Block:

Over hetzelfde thema:

Linkse dominantie – Doorbraak.be