Een nieuwe Schepping

Scheppingsverhaal (Genesis) - Wikipedia

De Schepping wordt heruitgevonden. Gods patent is verlopen. Weg ermee!

En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend; hij zal heersen over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, over de tamme dieren, over alle wilde beesten en over al het gedierte dat over de grond kruipt.’

En God schiep de mens als zijn beeld; als het beeld van God schiep Hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen.

Zelfs de dierenwereld protesteert tegen de oubollige bekrompenheid. De haan voelt zich tekort gedaan omdat hij geen eieren kan leggen; de stier ergert zich aan de koe die melk geeft; het schaap wil ook eens een wolf verslinden en de leeuw… vooral de Vlaamse… ach… die is al gemoduleerd volgens verdraagzaamheidsnormen. Er zit meer tussen de hanenkam en de uier, tussen de schapenvacht en de leeuwenmanen dan dat je je realiseert. Bij facebook geven ze de toon aan: ca. 72 “genders”, geslachten – echte, ingebeelde, geconstrueerde, geopereerde, aangepaste, gemodelleerde, gedramatiseerde, georganiseerde, gefantaseerde, geinstitutionaliseerde of zelfs… gesublimeerde…. geslachten.

Wanneer gaan we in lock down tegen het gendervirus? Als we allemaal voorzien zijn van een soort multi-geslachtsorgaan? Moeten kinderen in een laboratorium verwekt worden conform de raciale eenheidskoek, de tekorten op de arbeidsmarkt, zonder fysische tekortkomingen of ja, zelfs, met een ingestelde vervaldatum, die automatisch de hartspier verlamt?

Wordt er dan in Terzake gediscussieerd over mogelijke terugkeer naar Genesis 1,1-2,4a?

Alle gekheid op een stokje. Eigenlijk helemaal niet grappig. Onze samenleving kalft verder af naar een slechte billenkletser of een gruwelijke science-fictionfilm. Het gaat niet uitsluitend om de samenvoeging van twee haploïde gameten – het gaat om de schepping van een gehoorzame, universele, gerobotiseerde mens zonder beslissingsmacht of zelfs redeneringskracht. Een maakbare mens.

Tom Zwitser spreekt met juriste Eva Vlaardingerbroek over het VN ‘Sustainable Development Goal’, nr. 5: Gender Equality. De SDG’s werden door de VN in 2015 opgesteld als onderdeel van de Agenda 2030 en streeft naar totale grip op onze werkelijkheid, en complete verandering van onze wereld. Multinationals en CEO’s scharen zich er en masse achter en geeft de wereld een nieuwe 17 geboden, naar de meetlat van de met miljarden ondersteunde agenda om boeren en burgers, mannen en vrouwen van de aarde te doen verdwijnen en een Nieuwe Mens te creëren.