Een kwart van de Berlijners kan niet zwemmen!

Merkwaardig?  De reddersassociatie slaagt alarm: een vierde van de Berlijnse bevolking kan niet of amper zwemmen.  Na verschillende zwemongevallen en vijf zwemdoden in de vorige dagen – alleen al in Berlijn en Brandenburg – eisen ze dat elk kind, voor het naar het lager onderwijs gaat, moet kunnen zwemmen!
Er komen elk jaar méér niet-zwemmers bij.  Een kwart van de volwassenen kan zich slechts een paar minuten peddelend boven water houden.  Bij het minste golfje zijn ze verloren.  Van zwemmen is er geen sprake.

Sinds de tachtiger jaren is het aantal niet-zwemmers elk jaar gestegen.

Hoe zou dat nu komen?

FT

 

 

 

 

 

 

4 gedachten over “Een kwart van de Berlijners kan niet zwemmen!

  1. De hoogste tijd dat de Duitse regering voor bepaalde Berlijners de bikini gaan introduceren . De monokini is meer toekomstgericht !

  2. ‘sinds de tachtiger jaren is het aantal niet zwemmers elk jaar gestegen’

    Ik vind dat we daar begrip voor moeten opbrengen. Het Kalifaat van de Islamietische staat wil nu de ongelijkheid tussen man en vrouw afschaffen. We weten dat de moslim mannen genitaal verminkt of, beter gezegd, besneden zijn. Het Kalifaat heft deze ongelijkheid nu op. Vrouwen moeten ook besneden worden.
    Tussen de niet zwemmers lopen er misschien al een paar die deze ingreep, voor hun bestwil, ondergaan hebben. Het zou kunnen dat dit hinderlijk is bij het zwemmen.

  3. Zwemmen is voor woestijnbewoners mss tegennatuurlijk: ze vinden water veel te waardevol om er gaan in te liggen. En vermits genen onveranderlijk zijn…
    Ik ken trouwens geen islamitische zwemmers of andere watersporters.

Reacties zijn gesloten.