Een hartslag tegen abortus

Dinsdag laatstleden dienden meer dan 20 abortusverstrekkers klacht in tegen de staat Texas om de recent goedgekeurde wet tegen abortus vanaf het moment dat een hartslag van het ongeboren kind geregisteerd wordt.  Gewoonlijk kan vanaf 6 weken zwangerschap een hartslag waargenomen worden.

Pin on Надо попробовать

In mei tekende Texas goeverneur Greg Abbot een zgn. hartslag abortuswet, waardoor de meeste abortussen vanaf het moment dat een hartslag kan waargenomen verboden worden.

Volgens CBN News kan nu eender wie, zelfs buiten Texas, abortusklinieken of wie ook hulp verleent bij een abortus nà zes weken zwangerschap, vervolgd worden.  Degene die de rechtszaak wint kan sommen tot USD 10.000 toegesproken worden.

Volgens een persmededeling van de Whole Woman’s Health Alliance, gebeuren 85% van de zwangerschapsonderbrekingen in Texas minstens zes weken nà het begin van de zwangerschap. (Texas Tribune)

Andere aanklagers zijn o.a. geloofsleiders, artsen en klinieken, vertegenwoordigd door Planned Parenthood en Center for Reproductive Rights.  Ook wordt aangevoerd dat deze wet tot “eindeloze rechtszaken” zal leiden.   Verdedigers van de anti-abortuswet zijn o.a. rechters en griffiers in Texas, de Texas Medical Board, Texas Board of Nursing, Texas Board of Pharmacy, de procureur-generaal en Mark Lee Dickson, directeur van Right to Life East Texas. Een citaat van Dickson: “Het enige wat nog belachelijker is dan de rechtszaak is het feit dat we hier in Texas mensen hebben die vechten om een einde te maken aan het leven van ongeboren kinderen…”

De nieuwe abortuswet zal op 1 september 2021 in kracht treden. 

Over 20 Abortion Advocates Sue Texas to Stop Heartbeat Abortion Ban