“Een computermodel is geen glazen bol”

Dr. Patrick Moore, mede-oprichter van Greenpeace heeft het verkorven bij de red-de-wereldactivisten.

Klimaatverandering “niet veroorzaakt door de mens” en “er is geen wetenschappelijk bewijs voor de opwarming van de aarde”.

‘Mensheid en bijna alle levensvormen juist gebaat bij veel meer CO2 in de atmosfeer’

De Canadese ecologist verklaarde dit tegenover een commissie van de Amerikaanse Senaat.  Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat het klimaat opwarmt door CO2-uitstoot veroorzaakt door de mens.  Eerder het tegenovergestelde: de planeet bevindt zich historisch gezien in een ongewone koudeperiode. Een warmer klimaat zou in zijn ogen voor bijna alle levensvormen juist gunstiger zijn.

Hij gaf kritiek op het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change), dat zich van gratuite “vaststellingen” bedient zoals “het is hoogstwaarschijnlijk dat menselijke activiteit de hoofdreden is” voor de opwarming van de aarde.  En voegde eraan toe dat “hoogstwaarschijnlijk” geen wetenschappelijke definitie is.

Straffer nog: Moore waarschuwde voor het geloof in de statistieken van de IPCC.  Deze zijn niet het resultaat van wiskundige berekeningen of statistieke analyses maar zouden – volgens Moore – “gefantaseerd” zijn om de expertenvisie van de IPCC te doen staven.

Moore nam zijn publiek even mee in de geschiedenis.  De stijging van de temperatuur in de atmosfeer gaat terug tot het IJstijdperk, toen CO2 “10 keer hoger was dan vandaag en toch bloeide het leven”.

En hij realiseert zich dat zijn uitleg regelrecht ingaat op de klimaatvoorspellingen klimaatveronderstellingen die nu voor waarheid door de klimaatgoeroes verkocht worden.

Patrick Moore, medestichter van Greenpeace in 1971, verliet de groep in 1986 omdat er overgeschakeld werd van “wetenschap” naar “politiek links”.

The Independent

Lees ook: Duitsers kunnen energierekening niet meer betalen door omschakeling op groen

 

3 gedachten over ““Een computermodel is geen glazen bol”

    • Ik denk niet dat je hem zo kunt noemen. In eerste instantie wetenschapper.

  1. Ikzelf ben met dit echt niet bezig, mijn boerinnen verstand zegt dat dit alles een cyclus is.

Reacties zijn gesloten.