8 gedachten over “Een bezoek aan het Kremlin

 1. De hoogmis van de kitch? Vreemd toch dat die vertrekken nooit te zien zijn op tv, bij hoog bezoek bv. Mss omdat sommigen hoofdpijn krijgen van ernaar te kijken?

  • Foei, Raymond. De praal van het Kremlin vindt men ook terug in menig kasteel of kerk.

   • Het is trouwens kitsch, met een S, zie ik nu. Ik ben overigens niet akkoord: je kunt een overdadig versierde vloer hebben, of een geweldige wandbekleding, of een volledig uitgewerkt plafond, maar NIET ALLES TEGELIJK! Het oog moet ERGENS rust vinden. In kastelen en kerken bv ligt meestal een egale vloer.

     • ‘In de kerken met graven…’

      Mij valt bij die graven telkens weer op hoe de huisvrouw van mijnheer zus of zo, zo erg gewaardeerd werd. Nu is een huisvrouw in de algemene opinie eerder een sukkeltje.
      Wat ik vroeger ook waardeerde: als je de kathedraal, st andries, carolus borremeus, st paulus enz. binnenkwam, trad je binnen in een kunstwereld zonder dat je daar één cent voor hoefde te betalen. De schilderijen, de sculpturen, de glasramen, het houtwerk, de marmeren vloeren,de muziek, je kreeg het allemaal gratis in tegenstelling tot de musea. Maar sinds die kerken tot de overheid behoren worden ze beschouwd als musea en betaal je. Tenzij je een halfuurtje de mis gaat bijwonen.

 2. Ook in kerken met soms graven van Graven. 🙂
  ——————————————————————-
  Maar, om terug te komen bij die “zichten uit het Kremlin”… spijtig dat er géén voldoende uitleg bij inbegrepen zijn: was er misschien geen ènkele nuchtere gids beschikbaar ? 🙂

Reacties zijn gesloten.