Duitse zelfkastijding is morele plicht

Duitse Grünen: Duitsers hebben “morele plicht” hun welstand af te staan

Terwijl het bij onze oosterburen economisch hard gaat met een hoge inflatie die de inkomens van de Duitsers onder druk zet, en een economie die onder de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne kreunt, vindt een parlementslid van de Grünen, Johannes Wagner, dat de Duitsers de “morele plicht” hebben om hun welstand, waarvoor ze hard hebben gestreden en gewerkt, af te staan. Hij toonde zich op Twitter verontwaardigd dat de Duitsers hun welstand niet vrijwillig met iedereen delen: “We kunnen nog zoveel geven. En we hebben daar ook een morele plicht toe”.

Het is “zo jammer” dat zovele mensen niet willen inzien, “wat voor een onvoorstelbare welstand wij in Duitsland hebben”. Duitsland is namelijk één van de rijkste landen ter wereld, zo stelde het parlementslid, dat zelf meer dan 10.000 euro aan inkomen per maand ontvangt. Johannes Wagner eiste daarom dat “de superrijken hun inkomen meer verdelen”. Hoe dat dan moet gebeuren, liet de Duitse wijsneus in het ongewisse.

Verschillende gebruikers van Twitter gaven het linkse parlementslid, dat voor de Grünen eerder de rol van ‘backbencher’ speelt, een koekje van eigen deeg. Velen wijzen op de zware economische problemen bij veel Duitse burgers. Zo schreef een gebruiker van Twitter dat het mediaannetto-inkomen van de jonge Duitsers duidelijk onder dat van andere EU-lidstaten ligt. De Duitse Bondsrepubliek sleurt daarenboven een schuldenberg mee van 2,5 biljoen euro mee.

Ook de vraag waarom de Duitsers een morele plicht zouden hebben hun welstand te verdelen, werd niet beantwoord. Duitsland had in vergelijking met heel wat andere Europese lidstaten nooit veel kolonies – waar zou die morele schuld dan wel moeten liggen? Op het vlak van politiek correct denken lopen onze oosterburen ook flink in de pas: dus ook daaraan kan het dus niet liggen. Hallo, kameraad Johannes Wagner?

Peter Logghe

Tja. Dat heb je d’r van als je die groene dictators de macht geeft. Hopelijk worden de Duitsers snel wakker!