Duitse politie kan veiligheid niet meer garanderen

Duitse politie kan veiligheid niet meer garanderen

Polizei

De Duitse politie slaat alarm. Oliver Malchow, de chef van de politievakbond (GdP), gebruikt duidelijke taal: “Onze opdracht om de rechtsstaat te beschermen en het geweldsmonopolie door te drukken, kunnen wij zonder ondersteuning niet meer garanderen. Er bestaan zones in onze steden, waarin de burgers zich volledig terecht niet meer veilig voelen.”

Tegelijkertijd ziet de voorzitter van de politievakbond in de Duitse deelstaat Hessen, Heini Schmitt, vanwege een toename van criminaliteit bij Roemenen en Bulgaren de “binnenlandse veiligheid” en de “sociale vrede” bedreigd.

In een mededeling van de politievakbond afdeling Hessen wordt gezegd dat men niet alleen maar mag kijken naar de armoede van de immigranten, maar ook rekening moet houden met de criminele statistiek, die deze groep heel duidelijk als daders bepaalt.

Lees verder

Bron: PI

Duitse Politievakbond over de terugkeer naar het gezonde verstand

6 gedachten over “Duitse politie kan veiligheid niet meer garanderen

 1. Vrijdag had ik een gesprek met een van de winkeldetectives die bij mijn echtgenote op haar *werk zijn werk doet. “Verbazingwekkend” ??? of niet, de man vertelde mij dat reeds geruime tijd het grootste deel van de winkeldieven die hij pakte Roemenen, Bulgaren, en ex oost-blokkers waren. Het tempo is gewoon niet meer bij te houden volgens hem. Ja het is de man zijn dagelijkse job, hij kan het weten hé.
  * Niet alleen in de winkelketen bij mijn echtgenote, maar ook nog andere.

  • Ik acht het niet onmogelijk dat die winkeldetective binnen afzienbare tijd het etiket krijgt van “racist” Het zou kunnen dat hij het verwijt krijgt enkel en alleen onze Oost Europese broeders te viseren

   • Waarschijnlijk, maar om dit te vermijden zou men bv. een Magrebachtige winkeldetective kunnen inschakelen. Of zou dit dan weer andere problemen meebrengen?

   • Rene,
    Iets in die aard zei ik hem ook, hij hamerde er op dat hij de wetgeving in deze goed kent en toepast. Ik zei te veronderstellen dat, dat waarschijnlijk geen garantie was.

 2. Lekker ou MULTICULTI. Wie nie wil hoor nie, moet voel. Ek het in 1972 in Frankfurt/Main gewoon. Toe al, was die “Gastarbeiter” ‘n groot probleem. Wat het die Duitse politici intussen gedoen? Niks!

Reacties zijn gesloten.