Duinkerken, nog maar eens ‘mensonwaardige toestanden’

Gisteren ook de ‘hartverscheurende’ beelden gezien van een tentenkamp bij Duinkerken?  Geen officiële hulp, slechts enkele Gutmenschen die beladen met laarzen, slaapzakken, dekens, kleding en andere benodigdheden de illegalen gaan ondersteunen.  Tenten leveren mag niet.  Wat een schande.  Ze staan daar met hun voeten in het water.  Vreselijk.  Ze willen niet veel, de dompelaars, slechts een mogelijkheid om naar Groot Brittanië te reizen.  Meer niet. ‘Frankrijk en Europa moeten hun verantwoordelijkheid nemen’, klink het.

Ze vergeten daarbij dat ze geen uitnodiging voor hun verblijf in Frankrijk gekregen hebben.  Ze vergeten daarbij dat ze in het eerst betreden Schengenland asiel hadden kunnen aanvragen.  Ze vergeten daarbij dat ze zich illegaal in Frankrijk bevinden. Het is hun keuze, niet de onze.  Wie zijn gat verbrandt… heeft natte voeten.

Voor beeldmateriaal én een schuldig geweten,  klik op De Redactie.

2 gedachten over “Duinkerken, nog maar eens ‘mensonwaardige toestanden’

  1. Zijn dat nu al jarenlang dezelfde duizenden die daar verblijven, of worden die regelmatig ververst in functie van hoeveel de overstap lukt?

  2. Ach.. eigenlijk helemaal niet ter zake en ook hopeloos om dit aan de mensen uit het Antwerpse duidelijk te maken, ze zullen toch tot in de eeuwigheid de zelfde fout blijven maken…
    Wat ik wil zeggen: in Duinkerke zijn er veel kerken maar toch wordt de naam van de stad ZONDER de meervouds-n geschreven: n.l. Duinkerke.
    Op de zelfde manier wordt Oostduinkerke, Middelkerke, Kaaskerke bij Diksmuide (niet Diksmuiden), de plaats waar de IJzerwake plaatsvindt heet Steenstrate en niet Steenstraten, enz.
    😉

Reacties zijn gesloten.