Drie dodelijke bedreigingen voor de Europese beschaving

immigratie
De Franse intellectueel Guillaume Faye waarschuwde in een aantal diepgravende boeken over de naderende ondergang die de Europese cultuur te wachten staan.
Hier weer een recent essay van Faye, waarin hij aangeeft dat de ineenstorting van Europa zich voltrekt langs drie trajecten. Het is nog niet te laat, stelt Faye. Een grote mentaliteitsomslag van de Europeanen is nodig. Afschaffing van de ideologie van de mensenrechten voor iedereen, is daar een van.
Het is nu de hoogste tijd om eerst aan onszelf te gaan denken.
http://joostniemoller.nl/2015/08/drie-dodelijke-bedreigingen-voor-de-europese-beschaving-essay/

12 gedachten over “Drie dodelijke bedreigingen voor de Europese beschaving

 1. Ge hoeft geen intellectueel te zijn om te weten wat de drie grootste bedreigingen zijn voor onze beschaving ….dat is 1 – de roden …2 – de groenen … en 3 – het idee , de overtuiging dat alle mensen gelijkwaardig zijn . Ik voel me bv als mens veeeel beter dan die koppensnellers van IS , die komen nog niet aan mijn knoesels !

 2. ‘De mentaliteitsomslag van Europeanen is nodig’

  De wetgever in Duitsland heeft dat goed begrepen. Daar komt een nieuwe paragraaf in de strafwet, ‘Hassverbrechen’ (haatmisdaad). Och, ze zijn wat laat. In het land b bestaat het al.
  In de grond komt het erop neer dat als je een zwarte ineenslaat omdat hij je dochter wou verkrachten moet bewijzen dat je een blonde op dezelfde manier behandelde omdat hij je auto wou lenen.

  • Een zwarte ineenslaan is geen probleem tenminste met een goede advocaat , die pleit voor een “grond van verschoning” of een drang , waaraan ge niet kunt weerstaan. Ik voorspel voor dat laatste een grote toekomst als die radicale moslims den ezel blijven uithangen.

 3. De waarheidsgetrouwe media zijn sterk in waarneming en vergelijking.
  Ze brachten mij ervan in kennis dat de vluchtelingenstroom in Europa die van WOII evenaart of overstijgt.
  Kan zijn, maar de toenmalige vluchtelingen zochten het in de buurlanden en niet in Afghanistan. Bovendien werden er miljoenen verdreven door de leiding van de boeren- en arbeidersparadijzen. De verdrevenen moesten maar eens leren dat in het socialistisch manifest staat dat de arbeider geen vaderland heeft.
  Blijkbaar zijn de huidige ‘vluchtelingen’ van dat geen vaderland hebben doordrongen. Probleem is dat ze nog moeten leren arbeiden om het 100% op hen toepasselijk te maken.

 4. Al bij al kan je er blijven over zagen. Wij Vlamingen met toch kapitaal krachtige mensen zijn zelf niet in staat om een Vlaamse krant uit te geven die de hersenspoelingen doorbreekt en duidelijk stelt waarom het gaat. De gevaren bundelt en stellingen inneemt. Een dergelijke krant zou een veel groter publiek bereiken dan de afzonderlijke reacties van terecht bezorgde burgers.

  • Ik denk een 20-tal jaar geleden heeft ene Wim Hilven getracht een “Vlaamse Krant” op te starten, maar is niet geslaagd in zijn opzet. De brave mens is ondertussen al wel een aantal jaren overleden.

   • @ Roger,
    dat was in de jaren zeventig. Afgezien van die krant startte hij ook een soort van supermarkt op, producten bij hem te bestellen en thuis bij de kopers te leveren. Wim is uiteindelijk geplaatst, wegens niet goed in het hoofd. Niet dat ik hem dat verwijt, het kan iedereen overkomen. Voor het overige bestaat er zoiets als de mantel der liefde.

    • VLAKO o.a. in Schoten was een kleinschalige supermarkt, gespecialiseerd in groenten en fruit.

     • De Vlako ! waar is den tijd . Ik heb daar nog als voerder leverancier gewerkt als bijverdienste begin jaren zeventig .

     • Er was ook nog VLAGRO (Vlaanderen Groeit) en VLAGEKO (maar ik weet niet meer van wat dit de afkorting was).

Reacties zijn gesloten.