De wet van de dode mus

Van Quickenborg racistWet tegen discriminatie: 1 pv in 8 jaar
Sinds de invoering van de antidiscriminatiewet in 2007 heeft de sociale inspectie welgeteld één proces-verbaal opgemaakt wegens discriminatie op de arbeidsmarkt. Dat bleek gisteren tijdens een hoorzitting in het parlement, meldt De Morgen. Het cijfer stemt alle meerderheidspartijen tot nadenken.
Sinds 2007 geldt in België een nieuwe antidiscriminatiewet. Daardoor kun je worden veroordeeld als je discrimineert op basis van het ras, de afkomst of de huidskleur van een persoon. Op de arbeidsmarkt controleert de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) op discriminatie. Maar daar blijkt zelden een strafrechtelijke vervolging uit voort te komen.

“Onze wet bestaat al acht jaar. Toch is tot nu toe niemand veroordeeld. Dan zitten we met een groot probleem”, zegt Vincent Van Quickenborne (Open Vld), voorzitter van de Kamercommissie Sociale Zaken. Ook bij de andere meerderheidspartijen rijst de vraag of discriminatie op de arbeidsmarkt niet strenger moet worden aangepakt.

Conclusie: Kwikkie maakt zich zorgen omdat er niet genoeg racisten zijn…

Wes Hardin

7 gedachten over “De wet van de dode mus

  1. Het cijfer 1 PV op 8 jaar is het bewijs dat het initiatief zijn doel voorbij geschoten is, en zoals Rene schrijft ” wij geen racisten” zijn. Ook het bewijs dat het zogezegd racisme op de werkvloer misbruikt wordt misbruikt wordt om de werkloosheid onder allochtonen een reden* te geven.
    * Een drogreden wel te verstaan.

  2. Die snuiver is echt gek aan ‘t worden, wat zeg ik, die is knettergek.

  3. Rare reactie van de poco’s.
    Ze willen discriminatie bannen en nu blijkt dat het er weinig is is het weer niet goed !!

  4. Racisme is verwerpelijk , de mens moet beoordeeld worden naar zijn daden en opvattingen ,als ge dat toepast op bepaalde individuen uit een bepaalde groep mensen uit onze import samenleving . Dan wordt het begrip ” racisme ” een logisch gevolg van alle kenmerken die ons tegen de borst stuiten en die niet thuishoren in onze maatschappij . Racisme is geen vloek het is eerder een vaststelling , een ervarendeskundigheid .

  5. Maakte ook zijn carrière dank zij de Volksunie zou goed passen bij BDW en de onderhoudsman van de Vlaamse moskeeën Geert Bourgeois

Reacties zijn gesloten.