De transvlieger ging niet op

“… Op 20 november 2003 verkrachtte en vermoordde Amber McLaughlin haar voormalige vriendin, Beverly Guenther (45) in St. Louis County, nadat de twee uit elkaar waren gegaan. Zo’n drie jaar geleden begon McLaughlin in de gevangenis aan de transitie naar vrouw. “Het spijt me voor wat ik heb gedaan”, zei de veertiger in een laatste geschreven statement voor ze werd geëxecuteerd. “Ik ben eigenlijk een liefdevol en zorgzaam persoon.”

Uit: Eerste transgender vrouw krijgt doodstraf in de Verenigde Staten

De media moedigen heel de transwaanzin aan door een man, een moordenaar, die zijn vriendin ombracht, te beschrijven als een “transgender vrouw”. Moeten we dat als een excuus opvatten? Is het slachtoffer minder dood omdat zij vermoord werd door een zgz. transmens? Welke redactie is moedig genoeg om een einde te maken aan dit walgelijk stukje theater?

De dader, Scott McLaughlin, besloot pas nadat hij zijn proces verloren had en de transtrein aan populariteit won van geslacht te veranderen. Toen hij met Beverly Guenther een koppel vormde, was hij wel degelijk een man met mannelijke seksuele gewoontes. Ook verkrachtte hij haar eerst nog vooraleer haar te vermoorden.

Mr. McLaughlin was charged with first-degree murder, forcible rape, and two counts of armed criminal action (one based on the murder, the other based on the rape).   After admission of all the evidence in the guilt phase, Mr. McLaughlin moved for a judgment of acquittal on the forcible rape charge on the ground that there was no evidence that he had sex with Ms. Guenther while she was alive.   The trial court overruled the motion, stating that even if the sexual intercourse occurred at the riverbank after Ms. Guenther was dead, “it’s still a part of the continuous series of events that’s part of the rape.”

Uit: https://caselaw.findlaw.com/mo-supreme-court/1148265.html

De verdediging probeerde het tij te doen keren door de moeilijke jeugd van Scott McLaughlin in beeld te brengen. En bijgevolg te pleiten voor begrip en strafvermindering.

Nadat dit niet lukte en de doodstraf in het verschiet kwam, besloot Scott de huidige geslachtswaanzin voor zijn kar te spannen in de hoop het eindvonnis te kunnen afwenden. Het mocht niet baten: inclusiviteit geldt ook voor de bestraffing van criminele daden.