De nieuwe bidassistent

Zeg nu nog dat zandbaklanden achterlijk zijn.   Het onvolprezen voormalig Perzië is ons qua technologie vér vooruit.  Zij zijn ervan overtuigd dat  de koran – Allah zij geprezen – vanzelfsprekend zijn verdienste heeft en dagelijks moet geraadpleegd worden, maar de talrijke kindjes, die hun mama en papa ‘s morgens met hun boterhammen naar hun werk zien vertrekken, mankeren een rolmodel overdag.

Er werd door een schoolmeester, Akbar Rezaie, een speelgoedje, een robot, ontwikkeld die het aangename aan het nuttige paart: hij leert ‘bidden‘.  Kijk even mee.  En neen, u kan hem niet bij ons bestellen.

Bron: media wereldwijd, waaronder The Independent

9 gedachten over “De nieuwe bidassistent

 1. Mijn gedacht is dat geen uitvinding van het zandbakvolk, want al wat ze hebben is gekregen van de ontdekkingsreizigers, geruild voor olie of gestolen door voorbijtrekkende karavanen. Niets hebben ze al uitgevonden of ontdekt, zelfs nog een stekkedoosje , we hebben dat al in vorige artikels gelezen hoeveel prijzen ze al gekregen hebben voor eigen verdiensten….
  Behalve Arafat, die eentje kreeg voor de vrede????

  • Ik dacht dat ze in een ver verleden eens enkele kleinere zaken zoals het schrift en de algebra hadden uitgevonden. Met het kompas hadden ze ook iets van doen, hoewel de Chinezen daar nog iets eerder waren…. Maar dat was allemaal voordat ze de godsdienst van de vrede hadden omarmd. Sindsdien is niet veel deftigs meer voortgekomen uit die contreien. Zou de islam dan toch een beetje remmend werken? Een mens vraagt het zich af…

 2. Wat die brave schoolmeester waarschijnlijk nog niet weet ! Zijn robot kan tot drie maal langer bidden met DURACEL pillen !

 3. Waanzin kent geen grenzen.
  In onze samenleving kun je zeggen, de pot op, ginder niet want dan rolt het koppeke.
  Ze zijn toch zo lief meneer!

 4. Aan de volgende versie wordt al gewerkt: ééntje die vanzelf ontploft als je hem tussen een hoop mensen plaatst.

 5. Had dit ten tijden van Dolf met de snor bestaan hadden kindjes op school hun rechterarm er mee leren opsteken.

Reacties zijn gesloten.