Verminder de werklast, laat 2 bladzijden verdwijnen…

Vandela3kompleet2 Godfather

Studio Rony

.… zal het kabinet van minister van Economie, Johan Vande Lanotte, gedacht hebben

Er zijn zo van die politici die menen zich alles te kunnen permitteren en het dan verkopen als een dienst aan de mensheid.  Worden ze betrapt, dan schoppen ze om zich heen en beschuldigen ze  degene die hun bedrog aan het licht brengt.  Zo eentje is de wilde molenaar, Vandela.  We verwijzen naar het boek ‘De keizer van Oostende’ en de Electrawindsbeerput.

Een lezer, niet zo bekend met de geplogenheden van de bananenrepubliek belgië zou denken dat een Albanese maffialeider hier zijn praktijken uitoefent.
Wat nu aan het licht kwam, is slechts een kleinigheidje in vergelijking met zijn rode verrijkingsstrategiën.  In een parlementair verslag van de bespreking van zijn ingediend wetsontwerp over de zgn. ‘class options’ (groepsvorderingen, zodat privé personen in groep schadeclaims kunnen eisen van bedrijven) liet hij eigenmachtig kritische passages verdwijnen. Om niet ‘passende’ antwoorden in de doofpot te stoppen.

Gisteren had het wetsontwerp in de plenaire aan bod moeten komen maar Vandela – nattigheid voelend? – liet de bespreking uitstellen omdat de oppositie vragen wilde stellen over het verslag van eerdere vergaderingen in de kamercommissie.  Wat bleek: bijna twee volledige bladzijden ontbraken.  Verslaggever Peter Dedecker stemde in met het origineel verslag maar dat werd nadien ‘bijgekleurd’ door het kabinet van minister Vandela .  Hierbij een foto, geplaatst door Stefaan Van Hecke (Groen) op Twitter.

Afbeelding weergeven op Twitter

Dat noemt men vooruitziend handelen.  Mogelijke problemen uitgommen.  Staat het niet in het verslag, dan bestaat het ook niet.

De vraag is hoe dikwijls we door de regering, door de overheid in het ootje genomen worden.  En dat allemaal opdat we toch niet teveel zouden willen nadenken.
Laissez faire. A l’aise.  Zoals in het reclamefilmpje.  Zo zien de sossen hun kiesvee het liefst.  Rustig en volgzaam.  Brood en spelen.

Bron: De Redactie

3 gedachten over “Verminder de werklast, laat 2 bladzijden verdwijnen…

  1. Socialisten kunnen het sjoemelen en foefelen echt niet laten, het zit in hun genen !

  2. Ik ben er altijd zeker van geweest dat er met de uitslagen van de verkiezingen gefoefeld werd. Ik ben ook niet de enige die daar zo over denkt. Als je dit gelezen hebt kan je enkel nog maar zekerder zijn van gedacht.

Reacties zijn gesloten.